Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Studenti karvinského gymnázia zažili výuku i s virtuální realitou

18. listopadu 2023 18:40 | Karviná | Monika Danková

Gymnázium Karviná dlouhodobě podporuje projekty, které žákům otevírají nové možnosti. Před pár dny mohli studenti druhého ročníku zažít ve výuce i virtuální prohlídku Gulagu prostřednictvím virtuální reality.

Autobusy karvinské MHD mají novou image a jsou vybaveny čidly pro počítání cestujících

18. listopadu 2023 17:35 | Karviná | Monika Danková

V Karviné začaly jezdit nové autobusy městské hromadné dopravy. Kromě změněné image mají zabudované i počítadlo cestujících, zvětšený prostor pro kočárky, klimatizaci i vlastní wifi routery.

V Karviné proběhla na dvou místech komentovaná prohlídka obrazů Jakuba Špaňhela

18. listopadu 2023 16:04 | Karviná | Monika Danková

Výstava obrazů světově známého umělce Jakuba Špaňhela dostala v Karviné ještě jeden rozměr. Sám autor se osobně ujal komentované prohlídky a návštěvníkům vysvětlil, jak takové obrazy vznikaly a jaké pomůcky k jejich tvorbě použil.

Nové autobusy karvinské MHD jsou vybaveny čidly pro počítání cestujících

16. listopadu 2023 16:35 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné začaly jezdit nové autobusy městské hromadné dopravy. Kromě změněné image mají zabudované i počítadlo cestujících, zvětšený prostor pro kočárky, klimatizaci i vlastní wifi routery.

Světově známý malíř J. Špaňhel uspořádal v Karviné komentovanou prohlídku svých obrazů

15. listopadu 2023 16:04 | Celý MS kraj | Monika Danková

Výstava obrazů světově známého umělce Jakuba Špaňhela dostala v Karviné ještě jeden rozměr. Sám autor se osobně ujal komentované prohlídky a návštěvníkům vysvětlil, jak takové obrazy vznikaly a jaké pomůcky k jejich tvorbě použil.

Na Lodičkách přibyl POHO Pavilon Zvon. Pokřtil ho Štěpán Kozub

14. listopadu 2023 19:52 | Karviná | Monika Danková

Na Lodičkách najdou návštěvníci nový solitérní prvek spojený s projektem POHO 2030. Symbolicky připomíná zvon, který je v pohybu, stejně jako dynamická proměna pohornické krajiny. Kmotrem se stal herec, komik a zpěvák v jedné osobě - Štěpán Kozub.

Nové dopravní hřiště v Karviné pomalu dostává výslednou podobu

14. listopadu 2023 18:24 | Karviná | Monika Danková

Práce na novém dětském dopravním hřišti v Karviné-Ráji znatelně pokročily. Jeho venkovní část je už ve finální fázi. Hotové by hřiště mělo být příští rok v dubnu.

Tradice hokeje mužů v Karviné pokračuje, začíná krajskou ligou

14. listopadu 2023 16:19 | Karviná | Monika Danková

Úplně od nuly odstartoval v Karviné nový hokejový klub HK Baník Karviná. Momentálně hrají muži krajský přebor a drží se na čtvrtém místě v tabulce.

Štěpán Kozub pokřtil v Karviné na Lodičkách nový POHO Pavilon ve tvaru zvonu

14. listopadu 2023 15:52 | Celý MS kraj | Monika Danková

Na Lodičkách v Karviné najdou návštěvníci nový solitérní prvek spojený s projektem POHO 2030. Symbolicky připomíná zvon, který je v pohybu, stejně jako je dynamická proměna pohornické krajiny. Kmotrem se stal herec, komik a zpěvák v jedné osobě - Štěpán Kozub.

Dopravní hřiště v Karviné roste před očima, sloužit začne dětem už na jaře

13. listopadu 2023 16:24 | Celý MS kraj | Monika Danková

Práce na novém dětském dopravním hřišti v Karviné-Ráji znatelně pokročily. Jeho venkovní část je už ve finální fázi. Sloužit začne dětem na jaře příštího roku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více