Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Přijďte si užít adventní svátky na náměstí, do kina i MěDK Karviná

25. listopadu 2023 17:50 | Karviná | Monika Danková

Doba adventu se blíží a Karviná je na ně připravena se vším všudy. Obyvatelé města se mohou těšit na vánoční jarmark, sváteční programy v kině i divadle a také na Cestu k vánoční harmonii.

Povodí Odry zahájilo náročnou rekonstrukci jezu na řece Olši v Karviné-Ráji

25. listopadu 2023 15:27 | Karviná | Monika Danková

Povodí Odry zahájilo náročnou rekonstrukci jezu na řece Olši v Karviné-Ráji. Jez byl vybudován v roce 1932 a v období sucha již neplní svou funkci, špatně zásobuje Mlýnku vodou. Bude proto vybudován jez úplně nový.

Knihovna v Karviné-Fryštátě se rekonstruuje, vylepšení se dočkají i další pobočky

24. listopadu 2023 16:16 | Celý MS kraj | Monika Danková

Budova regionální knihovny v Karviné-Fryštátě momentálně prochází velkou modernizací. Čtenáři a návštěvníci se mohou mimo těšit na nové vybavení a změnu provozní dispozice stávajícího Střediska hudby a umění. Prostor bude rozdělen do zón – odpočinková, poslechová a tvořivá.

Karviná uzavřela memorandum s dodavatelem energií

24. listopadu 2023 15:59 | Karviná | Monika Danková

Region čekají v příštích letech výzvy související s přechodem od uhlí na nové zdroje vytápění.

Členové Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením tvoří vánoční dekorace

22. listopadu 2023 16:38 | Celý MS kraj | Monika Danková

V klubovně mateřské školky v Karviné- Ráji se pravidelně schází rodiče se svými zdravotně postiženými dětmi, aby tady v odpoledních hodinách vyplnili jejich volný čas nejrůznějšími aktivitami. Tématicky začali před pár dny s výrobou vánočních dekorací.

Cizinecká policie zneškodnila cvičně na SZŠ Karviná ozbrojeného muže

21. listopadu 2023 17:14 | Karviná | Monika Danková

Střední zdravotnická škola uspořádala ve spolupráci s Cizineckou policií preventivní cvičení. Studenti školy zažili simulované vniknutí cizí osoby do školy a vyzkoušeli si i první pomoc zraněným, kteří byli pachatelem napadeni.

Hendikepovaní lidé z Karviné začali ve volném čase tvořit vánoční dekorace

21. listopadu 2023 16:10 | Karviná | Monika Danková

V klubovně mateřské školky v Karviné- Ráji se pravidelně schází rodiče se svými zdravotně postiženými dětmi, aby tady v odpoledních hodinách vyplnili jejich volný čas nejrůznějšími aktivitami.

Aktuálně z Karviné - Senior taxi, fotbalové utkání, ozdravné pobyty, pozvání na přednášku

21. listopadu 2023 16:02 | Karviná | Monika Danková

Odbor sociální magistrátu města Karviné oznamuje všem stávajícím uživatelům služby Senior taxi, že průkaz, který jim byl vydán na konci roku 2022 a také v průběhu roku 2023 je platný až do konce dubna roku 2024. Fotbalisté MFK Karviná zvou fanoušky na další domácí zápas. Odborný léčebný ústav Metylovice ve spolupráci s městem Karviná nabízí rodičům využití možnosti léčebného pobytu a posílení imunity v lednu příštího roku. V rámci cyklu cestovatelských večerů Karviná - svět a zase zpět, se 28. listopadu uskuteční v malém sále MěDK další přednáška Ivo Petra.

Na Střední zdravotnické škole v Karviné se konalo cvičení s cizineckou policií

21. listopadu 2023 15:30 | Celý MS kraj | Monika Danková

Střední zdravotnická škola uspořádala ve spolupráci s Cizineckou policií preventivní cvičení. Studenti školy zažili simulované vniknutí cizí osoby do školy a vyzkoušeli si i první pomoc zraněným, kteří byli pachatelem napadeni.

Povodí Odry rekonstruuje jez v Karviné-Ráji

20. listopadu 2023 15:13 | Celý MS kraj | Monika Danková

Povodí Odry zahájilo náročnou rekonstrukci jezu na řece Olši v Karviné-Ráji. Jez byl vybudován v roce 1932 a v období sucha již neplní svou funkci, špatně zásobuje Mlýnku vodou. Bude proto vybudován úplně nový.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více