Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Technické služby Nového Jičína ukázaly svůj areál a úklidové stroje

Novojičínské technické služby uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

Maturant z novojičínské Educy naučil robota skládat Rubikovu kostku

20. června 2024 8:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Rubikova kostka je fenomén, který provází již několik generací. Stala se také inspirací pro maturitní práci jednoho ze studentů novojičínské střední školy. Vytvořil program, na základě kterého kostku poskládá robot.

Pohár starosty letos vybojovala škola Tyršova

19. června 2024 15:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Téměř všechna sportoviště ve městě obsadili v jednom dni děti ze základních škol. Utkaly se o tradiční trofej - Pohár starosty města.

Ve studénecké škole hořelo, popílek zasáhl celý interiér, děti se tu vrátí až po prázdninách

19. června 2024 11:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V Základní škola Butovická ve Studénce hořelo. Požár vypukl mimo vyučovací dobu. Škoda je odhadována na 5 milionů korun. Děti do budovy nesmí, interiér je zasažen zplodinami a popelem.

Lyžaři na Svinci ukazují, že sezona ani jarem a létem nekončí

19. června 2024 10:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Lyžaři z novojičínského klubu po zimní sezóně opět přezuli na travní lyže a věnují se této letní variantě zimního sportu. Na svahu Svince uspořádali v červnu závody pro nejmladší lyžaře.

Kraj otevřel nový domov pro seniory v Kopřivnici, ubytuje 84 lidí, kteří už se neobejdou bez pomoci druhých

V Kopřivnici byl otevřen Domov pod Bílou horou. Je to historicky první zařízení pro seniory, které Moravskoslezský kraj nově vybudoval. Kapacita zařízení je více než 80 klientů. První se tu nastěhují počátkem července.

Májka je v Charitě ve Studénce příležitostí pro příjemné posezení

19. června 2024 8:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Tradiční májka zdobila v měsíci květnu také zahradu charitního domova svaté Anny ve Studénce. Její kácení se stalo příležitostí pro malou zahradní slavnost, kterou ovšem nepřízeň počasí posunula až na začátek června.

Děti s prarodiči sesbírali nářeční výrazy používané v Čeladné

18. června 2024 14:40 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Základní škola Čeladná žila několik měsíců mezigeneračním projektem s názvem Jaro s babi a dědou. Jeho jedním z úkolů bylo, aby děti se svými prarodiči sestavili slovníky výrazů v místním nářečí. Sešlo se jich několik desítek.

Nový Jičín převezme od tělovýchovné jednoty tribunu, aby ji mohl zbourat

Město Nový Jičín převezme do vlastnictví od tělovýchovné jednoty tribunu fotbalového stadionu. Následně ji nechá zbourat a na jejím místě postaví multifunkční sportovní halu. Její součástí bude nová tribuna.

Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

17. června 2024 13:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více