Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Město Nový Jičín ocenilo úspěšné školáky

17. června 2024 11:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Pozvání na slavnostní setkání do auly radnice dostali žáci novojičínských základních škol, kteří na sebe v uplynulých deseti měsících upozornili něčím výjimečným. Ocenění tu převzali také deváťáci za dlouhodobě výborné studijní výsledky.

Novojičínští lyžaři už jsou zase na trávě, sezona zimního sportu pokračuje

Lyžaři z novojičínského klubu opět přezuli na travní lyže a věnují se této letní variantě typicky zimního sportu. Na svahu Svince uspořádali v červnu závody pro nejmladší lyžaře.

Letní olympiáda v Domovince uvedla do pohybu seniory i děti

15. června 2024 16:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Letos se konají letní olympijské hry a staly se inspirací i pro jednu z aktivit denního stacionáře Domovinka. Senioři si tu v dresech s pěti kruhy vyzkoušeli různé disciplíny, sparing partnery jim byli druháci ze školy Jubilejní.

Město oslavuje své výročí kontrastními výstavami, jedna putuje, druhá je na radnici

14. června 2024 16:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Týden oslav výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

Zastupitelé schválili programové dotace na příští rok, spolky, kluby a organizace podpoří 31 miliony

14. června 2024 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Jedním z nosných témat červnové schůze zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

Nově budované hřiště u sportovního centra bude i prostorem pro dětská představení

14. června 2024 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Nové dětské hřiště bylo otevřeno u sportovního centra. Herní prvky stojí na místě původního minigolfového hřiště. Z areálu zmizelo i malé brouzdaliště, jehož údržba byla náročná.

Odmaturoval prací, ve které naučil robota skládat Rubikovu kostku

Rubikova kostka je fenomén, který provází již několik generací. Stala se také inspirací pro maturitní práci jednoho ze studentů novojičínské střední školy. Vytvořil program, na základě kterého kostku poskládá robot.

Výročí Studénky provázejí dvě rozdílné výstavy, historie a budoucnost

Týden oslav 65. výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

Žerotínský zámek odkrývá poklady země, Novojičínsko je na ně bohaté

13. června 2024 11:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Pod střechou Žerotínského zámku jsou k vidění Poklady země. To je název nové výstavy, která představuje zemské suroviny a jejich dobývání na Novojičínsku. Pojata je zážitkově a potrvá do listopadu.

Nový Jičín schválil finanční podporu klubům, spolkům a sociálním organizacím na rok 2025

Jedním z nosných témat červnové schůze novojičínských zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více