Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Výročí Studénky provázejí dvě rozdílné výstavy, historie a budoucnost

Týden oslav 65. výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

Žerotínský zámek odkrývá poklady země, Novojičínsko je na ně bohaté

13. června 2024 11:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Pod střechou Žerotínského zámku jsou k vidění Poklady země. To je název nové výstavy, která představuje zemské suroviny a jejich dobývání na Novojičínsku. Pojata je zážitkově a potrvá do listopadu.

Nový Jičín schválil finanční podporu klubům, spolkům a sociálním organizacím na rok 2025

Jedním z nosných témat červnové schůze novojičínských zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

Pokoje zámku Nová Horka provoněly stovky květin, dominují omamné lilie

12. června 2024 17:28 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V zámku Nová Horka vypukla Květománie. Pokoje zdobí aranžmá známého floristy Slávka Rabušice. Ne náhodu v nich dominují lilie - symbolizují totiž šlechtický rod, který zámek vlastnil.

Absolventi výtvarného oboru vystavují své závěrečné práce na baště

12. června 2024 14:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Výstavní prostory na baště představují absolventské práce žáků výtvarného oboru základní umělecké školy. Sešlo se tu dvacet autorů, mnoho různých technik a témata, kterým dominuje příroda.

Oblastní kolo Wolframu opět pořádala i partyzánská obec Čeladná

12. června 2024 12:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sportovní areál u Základní školy Čeladná byl dějištěm oblastního kola 7. ročníku branně vědomostní soutěže Wolfram. O postup do krajského kola tu soupeřilo 13 družstev, dvě domácí a další ze škol přilehlého regionu.

Hlavní je udělat cokoliv a situaci neignorovat, radí novojičínským školákům budoucí zdravotnice

První pomoc by měl umět poskytnout každý. To je myšlenka, kterou se žákům novojičínských základních škol snaží vštípit studentky oboru praktická sestra. Kurzy pro děti pořádá jejich Mendelova střední škola řadu let

Dětské hřiště ve Studénce, budované postupně u sportovního centra, bude i místem pro kulturu

11. června 2024 10:18 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Nové dětské hřiště bylo otevřeno u sportovního centra ve Studénce. Herní prvky stojí na místě původního minigolfového hřiště. Z areálu zmizelo i malé brouzdaliště, jehož údržba byla náročná.

Začala poslední “kachličková” sezona venkovního bazénu

10. června 2024 16:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Venkovní bazén, starý padesát let, zahájil v červnu poslední sezonu s koupací vanou ještě v původní kachličkové podobě. V září začne jeho rekonstrukce za zhruba 80 milionů korun.

Zámek Nová Horka u Studénky opět zachvátila Květománie

10. června 2024 12:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

V zámku Nová Horka u Studénky vypukla Květománie. Pokoje zdobí aranžmá známého floristy Slávka Rabušice. Ne náhodu v nich dominují lilie - symbolizují totiž šlechtický rod, který zámek vlastnil.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více