Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Hückelovy vily už se dále nerozpadají

23. září 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hückelovy vily už se dále nerozpadají. Město, které se oficiálně v červnu stalo jejich majitelem, provedlo záchovné práce. Za investici zhruba jednoho milionu korun už do památkových objektů nezatéká a instalace bezpečnostních kamer zabrání jejich další devastaci vandaly.

Fotbalový stadion hostil mezinárodní utkání

23. září 2016 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Příznivci kopané v Novém Jičíně si užili výjimečný sportovně společenský zážitek. Zdejší zelený trávník hostil mezinárodní fotbalové utkání. Své síly tu změřily reprezentační týmy mladšího dorostu České republiky a Polska.

Svatý Mikuláš se vrátil do Nového Jičína

23. září 2016 11:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Originál sochy Svatého Mikuláše, patrona Nového Jičína, se po zrestaurování vrátil do města. Kamenná plastika stará 180 let měla uraženou hlavu, které chyběla brada a nos, a celkově byla dost poškozená. Teď socha v celé své kráse stojí v Muzeu Novojičínska.

V Lesoparku Skalky řádili vandalové

22. září 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Lesoparku Skalky řádili vandalové. Polámali tu několik stromů, a to tak důkladně, že se dřeviny nedají zachránit. Škoda přesáhla dvacet tisíc korun. Město podává na neznámého pachatele trestní oznámení.

Náměstí opět pokryly dětské obrázky

22. září 2016 15:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské děti si užily hodinu výtvarné výchovy přímo v centru města. Křídami si tu mohly na dlážděnou plochu náměstí nakreslit jakýkoliv obrázek. Téma jejich malířského snažení bylo poměrně široké - Jak tráví svůj volný čas. Na “Akci křída” dorazily během dne stovky malých malířů.

Žiliňáci vyrazili na Velehrad

22. září 2016 10:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Osadní výbor v Žilině patří mezi ty aktivní a kromě akcí, které se konají přímo v obci, pořádá i zájezdy. Naposledy teď Žilinští vyrazili na Velehrad a do botanické expozice. Výlet byl svým programem určen starší generaci.

Týden mobility si Nový Jičín připomněl pohybem

22. září 2016 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se jako celá řada měst v republice zapojil do Evropského týdne mobility. Kampaň zaměřil na zdravý a bezpečný pohyb dětí. Lidé také mohli využít jeden den jízdu v městských autobusech zdarma nebo se věnovat charitě a darovat své nepotřebné kolo pro africkou Gambii.

Dobrovolnictví v Novém Jičíně slaví 5 let

21. září 2016 13:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pět let organizovaného dobrovolnictví slaví v těchto dnech novojičínský Domov Duha. Jedná se o zařízení pro seniory a zdravotně postižené. Dobrovolníků se zde průběžně vystřídalo více než 60. Jejich činnost zaštiťuje společnost ADRA a město.

Vandalové polámali stromy v NJ lesoparku

20. září 2016 11:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V novojičínském Lesoparku Skalky řádili vandalové. Polámali tu několik stromů, a to tak důkladně, že se dřeviny nedají zachránit. Škoda přesáhla dvacet tisíc korun. Město podává na neznámého pachatele trestní oznámení.

Svinec zůstane bez umělé vyhlídky

19. září 2016 12:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vyhlídka na Svinci se stavět nebude. V rozpočtu města už na ni byly vyčleněny peníze a k dispozici byla vizualizace rozhledny. Proti stavbě se ale zvedla vlna nevole mezi veřejností, a tak radnice vypsala anketu. Na základě výsledků hlasování občanů, kteří většinou řekli vyhlídce NE, teď projekt zrušila.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více