Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Nový Jičín hostí umělecký projekt Akce těla

15. září 2016 11:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Netradiční prostor kamenné Bašty v Novém Jičíně hostí výstavu Akce těla 2. Jedná se o umělecký projekt Unie výtvarných umělců ČR, který je volně inspirován tvorbou novojičínského rodáka - expresionisty Antona Koliga. Svůj pohled na tělo tu prezentují výtvarníci z okruhu Střední uměleckoprůmyslové školy Uherské Hradiště.

Klub rodáků z NJ navštívil partnery na Slovensku

14. září 2016 12:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský klub rodáků a přátel města absolvoval pětidenní poznávací cestu na Slovensko. V Bratislavě se členové setkali s architekty, kteří jsou autory plánu regenerace městské památkové rezervace Nového Jičína. Rodáci také po 13. letech navštívili partnerské město Kremnica.

Novojičínské SVČ Fokus otevře o 14 kroužků více

13. září 2016 12:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské Středisko volného času Fokus už se nezaměřuje jen na děti, ale na všechny věkové kategorie. V těchto dnech zde zahajují novou sezónu a otevírají o 14 kroužků více než vloni. Fokus tak reaguje na silné populační ročníky a přání veřejnosti.

Novojičínský úřad chce vědět, zda je dobrý

13. září 2016 10:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice chce vědět, jak jsou občané spokojeni s prací a přístupem úředníků. Zapojila se proto do celorepublikové projektu “Dobrý úřad”, který organizuje externí firma. Lidé přicházející do kanceláří města řešit své záležitosti mohou názor sdělit anonymně. Hodnocení poběží celý rok.

Zastupitelé schválili peníze pro nemocnici i bazén

12. září 2016 10:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Finanční dar nemocnici a také téměř 30 milionů korun na další rekonstrukci bazénu schválili zastupitelé na své poslední schůzi. Na dvou a půl hodiny trvajícím jednání řešili mimo jiné i sociální problematiku a dotace některým sportům.

Stavební vývoj města mapuje výstava v muzeu

9. září 2016 10:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nejstarší stavební plány Nového Jičína představuje v těchto dnech Muzeum Novojičínska. Jedinečný výstavní projekt zmiňuje také všech 111 architektů, kteří se na podobě města podíleli. Výstupem je publikace, která de facto obsahuje materiály celé expozice.

Nový Jičín vyhlásil dobrovolníky roku

8. září 2016 13:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín vyhlásil dobrovolníky roku. Toto ocenění uděluje vedení radnice lidem, kteří nezištně pomáhají druhým v sociální a zdravotnické oblasti. Letos získaly tento titul čtyři ženy. Vyhlášení proběhlo v rámci Dne sociálních služeb na Masarykově náměstí.

Strážníci hledají nový způsob pomoci Karolínce

7. září 2016 17:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dva roky organizovali strážníci sběr vršků pro Karolínku, dívku na vozíčku, která to nevzdala a věnuje se baletu. Ve spolupráci s veřejností nashromáždili téměř tunu plastových uzávěrů. Teď ale sběr ukončili, protože se zpřísnila pravidla výkupu. Pomáhat ovšem chtějí dál a hledají vhodný způsob.

Laboratoř v NJ se podílí na výzkumu rakoviny

7. září 2016 13:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy zahájila projekt genetického výzkumu rakoviny. Jedna z mála laboratoří, která je do bádání zapojena, je v Novém Jičíně. Předmětem zkoumání jsou tu krevní vzorky lidí starších 60let, kteří neprodělali onkologické onemocnění. Výsledky výzkumu budou známy za 3 roky.

Klub rodáků se vydal k pramenům

7. září 2016 10:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub rodáků a přátel města Nového Jičína vyjíždí na poznávací výlety do různých míst, i do zahraničí. Nicméně nenechává bez povšimnutí ani nejbližší okolí. Teď jeho členové zamířili k pramenům místních toků Zrzávky a Grassmannky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více