Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Odsun Němců připomíná výstava v Novém Jičíně

31. srpna 2016 9:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Téma poválečného odsunu německého obyvatelstva z Nového Jičína připomíná výstava na Staré poště. K vidění jsou zde fotografie a další dokumenty mapující toto citlivé období. Unikátní je krátký černobílý film, který během deportací natočil jeden místní fotograf a kameraman.

Oprava tankodromu v NJ nemocnici je na spadnutí

29. srpna 2016 11:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Rozbitá cesta plná děr a výmolů, takový je stav komunikace, po které do novojičínské nemocnice přijíždějí sanitky například také k dětskému oddělení. Tento doslova tankodrom by měl ale v brzké době konečně zmizet. Projekt rekonstrukce se aktuálně nachází ve fázi tendru na dodavatele stavby.

Měsíc září ve znamení oprav silnic a uzavírek

28. srpna 2016 17:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín čekají za pár dní opravy několika místních komunikací, ze kterých zmizí výmoly a díry. Řidiči budou muset v průběhu září počítat s dopravními omezeními a objížďkami hned na několika místech. Silniční uzávěrky se nevyhnou ani centru města. Měly by ale být jen krátkodobé.

Motocyklista ztratil spolujezdce a nezastavil

28. srpna 2016 10:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zběsilou noční honičku mají za sebou policisté v Novém Jičíně. U centra města zpozorovali kličkujícího motocyklistu, který na výzvu odmítl zastavit. Následně před nimi ujížděl tak divoce, že při tom ztratil spolujezdce, kterému neposkytl první pomoc.

Regenerace sídliště Riegrova-Bezručova

27. srpna 2016 17:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město pokračuje ve zvelebení života v panelové zástavbě a rozjelo další etapu regenerace sídlišť, aktuálně projektem Bezručova – Riegrova. V těchto dnech zde stavební firma opravuje chodníky. Původní poničený asfalt nahrazuje zámková dlažba. Součástí rekonstrukce je výměna sloupů veřejného osvětlení, odpadkových košů a laviček. Také se zde provádí úprava zeleně. Kácí se staré a nemocné dřeviny a vysazují nové keře a stromy. S přestavbou tohoto sídliště ze 70. let minulého století začala novojičínská radnice v roce 2012 a do projektu v předešlých etapách už investovala přes 12 milionů korun. Náklady na probíhající etapu přestavby této lokality jsou 6,6 milionů korun. Práce by měly skončit 19. září.

Knihovnice zabalí učebnice a sešity

27. srpna 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pokud jste rodiče školáků a každoročně v září bojujete s balením atypických učebnic, pak pro vás máme dobrou zprávu. Městská knihovna spustila novou službu. Jakýkoliv formát učebnice a pracovních sešitů vám tu opatří dokonalým obalem.

Baroko mohou podpořit lidé v kostýmech

26. srpna 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Stát se alespoň na jeden den princeznou - tento sen si mohou splnit ženy a dívky v rámci novojičínské městské slavnosti. K té totiž tradičně patří kostýmované průvody, které letos vrátí město do období baroka. Bohatě zdobené oděvy si tak nejen ženy, ale i muži a děti mohou přijít vybrat do provizorně zřízené půjčovny kostýmů v kině.

Den obce slavily v Žilině tři stovky patriotů

26. srpna 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Místní část Žilina pořádala na konci srpna svůj Den obce. Hlavní program byl zaměřen na společně strávené odpoledne rodin s dětmi, pro které byly připraveny hry s mysliveckou tématikou a výprava za dinosaury. Nechyběla ani tombola - ovšem gurmánsky zaměřená na losování selat.

Nový Jičín opraví místní komunikace

26. srpna 2016 12:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín čekají za pár dní opravy několika místních komunikací, ze kterých zmizí výmoly a díry. Řidiči budou muset v průběhu září počítat s dopravními omezeními a objížďkami hned na několika místech.Silniční uzávěrky se nevyhnou ani centru města. Měly by ale být jen krátkodobé.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více