Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Strážníci znemožnili jízdu opilému řidiči

26. srpna 2016 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci už před časem avizovali, že se v rámci svých pravomocí více zaměří na kontrolu alkoholu za volantem. Během krátké doby přistihli při tomto prohřešku na území města tři řidiče. Naposledy teď jednomu naměřili téměř 3 promile alkoholu. V autě s ním jeli i dva další lidé.

Děti se v knihovně učily bio tvořit

26. srpna 2016 9:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Označení bio si dnes můžeme představit ve spojení s mnoha souvislostmi, a tak nás nepřekvapí ani BIO tvoření. To si teď mohly vyzkoušet novojičínské děti v rámci prázdninového programu knihovny. Potřebovaly k tomu papír, kousky látek a hlavně jehlu a nit.

Při honičce v NJ ztratil motocyklista spolujezdce

25. srpna 2016 13:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zběsilou noční honičku mají za sebou novojičínští policisté. Zpozorovali kličkujícího motocyklistu, který na výzvu odmítl zastavit. Následně před nimi ujížděl tak divoce, že při tom ztratil spolujezdce, kterému neposkytl první pomoc.

Nový Jičín splní sen i velkým princeznám

24. srpna 2016 12:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Stát se alespoň na jeden den princeznou - tento sen si mohou splnit ženy a dívky v rámci novojičínské městské slavnosti. K té totiž tradičně patří kostýmované průvody, které letos vrátí město do období baroka. Bohatě zdobené oděvy si tak nejen ženy, ale i muži a děti mohou přijít vybrat do provizorně zřízené půjčovny kostýmů v kině.

Strážníci v NJ naměřili řidiči téměř 3 promile

23. srpna 2016 12:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští strážníci už před časem avizovali, že se v rámci svých pravomocí více zaměří na kontrolu alkoholu za volantem. Během krátké doby přistihli při tomto prohřešku tři řidiče. Naposledy teď jednomu naměřili téměř 3 promile alkoholu. V autě s ním jeli i další dva lidé.

Prázdninovou knihovnu roztančila zumba

22. srpna 2016 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská knihovna podporuje pohyb dětí. To je sice trochu nezvyklá kombinace, nicméně prostor mezi policemi knih sportování umožňuje. Na sklonku prázdnin tu proto holky i kluci absolvovali lekci zumby.

Divadlo zahajuje slavnostní sezónu

22. srpna 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Beskydské divadlo zahajuje výjimečnou sezónu. Budova, ve které se nachází, byla otevřena před 130 lety. Tuto událost připomene slavnostní představeni Straussovy operety Netopýr a výstava v novojičínském muzeu.

Město má nového 2. místostarostu

22. srpna 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští zastupitelé usedli do lavic i o prázdninách. Na mimořádném jednání rozhodovali o změnách ve vedení města. Důvodem je nedávný rozpad koalice ČSSD, SZ a KDU-ČSL, ze které po názorových neshodách odešli lidovci. Nová dvoukoalice teď dojednala výměnu místostarostů.

Město pokračuje v opravě bytových domů

22. srpna 2016 15:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město je stále majitelem několika bytových domů a průběžně pokračuje v jejich obnově. Letos má v plánu dát do stavebních úprav a na údržbu svého bytového fondu více než 16 milionů korun. Nejnákladnější akcí je právě probíhající revitalizace tří domů na Bulharské ulici.

Novojičínské děti už ví, co je bio tvoření

22. srpna 2016 11:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Označení bio si dnes můžeme představit ve spojení s mnoha souvislostmi, a tak nás nepřekvapí ani BIO tvoření. To si teď mohly vyzkoušet novojičínské děti. Potřebovaly k tomu papír, kousky látek a hlavně jehlu a nit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více