Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Strážníci v NJ vypátrali útočníka i zloděje

6. září 2016 11:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci v Novém Jičíně mají za sebou dva úspěšné případy, kdy se jim podařilo dopadnout podezřelé osoby. Vypátrali muže, který chtěl ženě strhnout kabelku a napadl ji fyzicky. Další noc pomohli Policii ČR najít zloděje, kteří ukradli peněženku a její obsah utráceli v baru.

Výstava ukazuje nejstarší stavební plány Nového Jičína

5. září 2016 13:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nejstarší stavební plány Nového Jičína představuje v těchto dnech Muzeum Novojičínska. Jedinečný výstavní projekt zmiňuje také všech 111 architektů, kteří se na podobě města podíleli. Výstupem je obsáhlý katalog, který byl vydán díky zájmu ministerstva kultury.

Slavnost oblékla město do barokního hávu

5. září 2016 12:38 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se převlékl do období baroka. To bylo stěžejní téma letošní 23té městské slavnosti, během které děti soutěžily o nejefektnější historický kostým. Slavnost také připomněla významné architekty a stavitele města. Vyvrcholením byl koncert Davida Kollera.

Den sociálních služeb už posedmé

3. září 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Den sociálních služeb letos proběhne ve znamení šťastných sedmiček. Koná se na Masarykově náměstí 7. září, půjde již o 7. ročník a program bude rozdělen do sedmi tematických bloků.

Do školy šlo poprvé 270 dětí

2. září 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letos 1. září začal školní rok poprvé pro 288 dětí, které nastoupily do novojičínských základních škol. Prvňáčky na jejich slavnostním dni doprovázeli do tříd i rodiče. Na lavicích je čekalo malé překvapení - dárky v podobě výtvarných a učebních pomůcek.

Rekonstrukce Hotelu Praha pokračuje další etapou

2. září 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hotel Praha prochází další etapou rekonstrukce. Radikální změnu čekají tři salónky a novotou bude zářit také celá fasáda této secesní budovy. Investice přesáhne 6 milionů korun. Část financí se městu podařilo získat z dotací ministerstva kultury a z moravskoslezského kraje.

Strážníci v NJ už nesbírají vršky, ale pomáhají dál

2. září 2016 11:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dva roky organizovali novojičínští strážníci sběr vršků pro Karolínku, dívku na vozíčku, která to nevzdala a věnuje se baletu. Ve spolupráci s veřejností nashromáždili téměř tunu plastových uzávěrů. Teď ale sběr ukončili, protože se zpřísnila pravidla výkupu. Pomáhat ovšem chtějí dál a hledají vhodný způsob.

Secesní novojičínský hotel dostane novou fasádu

1. září 2016 11:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský Hotel Praha prochází další etapou rekonstrukce. Radikální změnu čekají tři salónky a novotou bude zářit také celá fasáda této secesní budovy. Investice přesáhne 6 milionů korun. Část financí se městu podařilo získat z dotací ministerstva kultury a z moravskoslezského kraje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více