Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Bazén hostil Modrý mítink

23. května 2016 11:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský bazén hostil závod v plavání s ploutvemi - ttradiční Modrý mítink. Na startovacích pozicích se vystřídalo 260 plavců. Závod byl také konfrontací dvou světových rekordmanů - domácího Jakuba Jarolíma a maďarského mistra světa Gergo Kosina.

Sedmé Legendy na Skalkách

21. května 2016 10:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Legendy se vrací do Nového Jičína, a to už posedmé. Akce se koná v sobotu 4. června na Skalkách. Pořadatelé tentokrát vsadili na legendu slovenské populární hudby Vašo Patejdla. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Kromě toho vystoupí na Skalkách také Argema a novojičínská kapela Dr. Hekto. Letos ovšem pořadatelé připravili i jednu novinku - večeru Legend bude předcházet jiná kulturní podívaná. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Komu tato kulturní nadílka nestačí, může se 6. srpna těšit ještě na koncert Lucie Bílé, která na Skalkách vystoupí za doprovodu Petra Maláska. Ale zpět k aktuálním Legendám - pořadatelé připravili pro veřejnost soutěž - dva lístky pro prvního, kdo pošle správnou odpověď na otázku: Jak se jmenuje kapela, kterou v roce 1969 Vašo Patejdl spoluzakládal. Odpovědi pište na email: novyjicin@polar.cz.

4. konference na téma “Rozvoj Novojičínska”

20. května 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ekonomové a zástupci různých institucí Moravskoslezského kraje řešili na konferenci “Rozvoj Novojičínska” budoucnost tohoto regionu. Významným hostem jednání byl profesor Milan Zelený, který působí na univerzitě v New Yorku a patří k nejcitovanějším českým ekonomům.

Městská policie hledá tři dobrovolníky

20. května 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně získá dotace z ministerstva vnitra. V rámci preventivních programů uspěla se čtyřmi z pěti plánovaných projektů. Ve městě tak přibudou kamery dohlížecího systému a úplnou novinkou budou bezpečnostní dobrovolníci. Tedy tři lidé ochotní strážníkům nezištně pomáhat.

Sv. Mikuláš z NJ bude opět stát s hlavou na krku

20. května 2016 12:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Osud sochy Svatého Mikuláše, která původně stála na novojičínském náměstí, nabírá příznivější směr. Kamenná plastika patrona města se v době socialismu ztratila. Čirou náhodou byla nalezena na jednom statku s uraženou hlavou. Teď Svatý Mikuláš putuje do restaurátorské dílny.

Aktuálně z Nového Jičína

19. května 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Práci na Novojičínsku má stále více lidí. Poslední zveřejněné údaje ukazují pokles míry nezaměstnanosti na 4,5 procenta. V samotném Novém Jičíně je to ještě o něco méně - 4,13 procent. V evidenci úřadu práce tak zejména díky sezónním zaměstnáním ubylo během dubna téměř pět set lidí. * Charita Nový Jičín pomáhá Marcelu Tisovskému, který zůstal po nákaze klíšťovou encefalitidou a boreliózou ochrnutý. Potřeboval by nový zdroje na plicní ventilaci, který by mu usnadnil pobyt venku. Charita proto uspořádat sbírku. K dosud vybraným penězům přidala část výtěžku z Tříkrálové sbírky a Marcelovi tak předala šek v hodnotě 30 000 Kč. Pomoc pro něj trvá i nadále. * Novojičínský Klub českých turistů pořádá v sobotu 4. června 9. ročník pochodu Okolím Nového Jičína. Nabídne trasy pro pěší 8, 15 a 25 km¨, a také Pohádkový les pro rodiče s malými dětmi. V plánu jsou i dvě cyklotrasy. Start je na zahradě u Restaurace Nové Slunce mezi 8 a 10 hodinou. * Basketbalisté Nového Jičína slaví postup do I. ligy. Tým trenéra Martina Zdražila po dvou venkovních porážkách na domácí půdě uspěl a porazil oba soupeře z baráže - VŠB Ostravu těsně 67:66 a SK UP Olomouc 82:65. Spolu s Novojičínskými postupuje do vyšší soutěže mužstvo Olomouce.

Novojičínská MP získá dotace z ministerstva

19. května 2016 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně získá dotace z ministerstva vnitra. V rámci preventivních programů uspěla se čtyřmi z pěti plánovaných projektů. Ve městě tak přibudou kamery dohlížecího systému, strážníci budou pokračovat ve forenzním značení kol a úplnou novinkou budou bezpečnostní dobrovolníci.

Fasáda knihovny prochází rekonstrukcí

19. května 2016 10:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Fasáda historické budovy novojičínské knihovny prochází další etapou rekonstrukce. Opravuje se poškozená omítka a nové budou i klempířské prvky. Vyměněny budou okapy, zábrany proti holubům a parapetní desky. Práce jsou vyčísleny na téměř 1,7 milionu korun. Město si podalo na ministerstvo kultury žádost o dotaci. Během léta by se měl ještě restaurovat soubor váz z umělého kamene na pískovcovém zábradlí terasy. Tyto náklady se odhadují na dalších 300 tisíc korun. S renovací budovy začalo město vloni, téměř 600 tisíc korun investovalo do terasy a fasády na severovýchodní straně. Rok před tím se zrestaurovaly dvě vázy v zahradě knihovny. Jejich obnova stála 208 tisíc korun. Z toho 80 tisíc šlo z dotace ministerstva kultury. Budova knihovny je kulturní památkou. Tuto vilu si nechal v roce 1910 postavit továrník Ferdinand Czeiczner.

Akademie SVČ Fokus 2016

18. května 2016 17:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus dává prostor pro zájmovou činnost nejen školákům, ale také nejmenším dětem od tří let - a nebo naopak dospělé generaci. Vidět to bylo na slavnostní akademii, která byla průřezem činnosti všech kroužků.

Konference na téma rozvoj Novojičínska

18. května 2016 13:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ekonomové a zástupci různých institucí Moravskoslezského kraje řešili na konferenci “Rozvoj Novojičínska” budoucnost tohoto regionu. Významným hostem jednání byl profesor Milan Zelený, který působí na univerzitě v New Yorku a patří k nejcitovanějším českým ekonomům.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více