Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Na terapii má škola vlastního koně Simona

27. května 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pozitivní účinky hipoterapie pro děti s vícečetnými postiženími jsou všeobecně známy. Také proto novojičínská speciální škola přirozeného pohybu koně pro zlepšení zdraví a psychiky děti řadu let používá. Dokonce nedávno koupila i vlastního koníka. Jmenuje se Simon.

KDU-ČSL opustila koalici na novojičínské radnici

27. května 2016 13:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Koalici tří stran ČSSD, KDU-ČSL a Strany zelených, která vede novojičínskou radnici, opustili lidovci. Současně rezignovali na oba posty radních, které zastávali. Odchodu předcházel dlouhodobější nesoulad v názorech na rozdělování dotací a vytvoření jednotné správy sportovišť.

Nový Jičín ocenil kulturní a učitelské osobnosti

27. května 2016 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín ocenilo osobnosti v oblasti školství a kultury. Poděkování za svou práci převzali ilustrátor dětských knih a nebo ředitelka Muzea Novojičínska. Za učitele získala ocenění například dlouholetá propagátorka výuky Montessori v mateřské škole.

Nový Jičín ocenil kulturní a učitelské osobnosti

26. května 2016 12:48 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín ocenilo osobnosti v oblasti školství a kultury. Poděkování za svou práci převzali ilustrátor dětských knih a nebo ředitelka Muzea Novojičínska. Za učitele získala ocenění například dlouholetá propagátorka výuky Montessori v mateřské škole.

Přehrada u Kopřivnice musí počkat na srážky

25. května 2016 13:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dlouhodobý nedostatek srážek způsobuje pokles hladin vodních ploch. Tento problém se týká také Větřkovické přehrady u Kopřivnice. Místní lidé nepamatují, že by se hladina vody dostala tak nízko. Podle vyjádření majitele vodní plochy, společnosti Tatra Trucks, je ale stále metr a půl nad daným minimem.

Divadlo bez portfeje zůstává u komedie

24. května 2016 17:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Beskydské divadlo obvykle nabízí návštěvníkům představení profesionálních souborů. Příjemný večer si teď v malém sále užili také lidé, kteří zavítali na novojičínské herce, tedy na ochotnické Divadlo bez portfeje. Svým příznivcům odehrálo derniéru komedie Láska, sex a žárlivost.

Speciální škola v NJ má na terapii vlastního koně

24. května 2016 12:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pozitivní účinky hipoterapie pro děti s postižením jsou všeobecně známy. Také proto novojičínská speciální škola přirozeného pohybu koně pro zlepšení jejich zdraví a psychiky řadu let používá. Dokonce nedávno koupila i vlastního koníka. Jmenuje se Simon (sajmon).

Socha Mikuláše putuje do restaurátorské dílny

24. května 2016 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Osud sochy Svatého Mikuláše, která původně stála na novojičínském náměstí, nabírá příznivější směr. Kamenná plastika patrona města se v době socialismu ztratila. Čirou náhodou byla nalezena na jednom statku s uraženou hlavou. Teď svatý Mikuláš putuje do restaurátorské dílny.

Aktuálně z Nového Jičína

23. května 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Už tento víkend proběhne v prostorách zimního stadionu 17. Veletrh Novojičínska, na kterém se budou prezentovat podnikatelé z města a okolí. Letos bude navíc spojen s Velkým dnem dětí v režii SVČ Fokus. Návštěvníci se také mohou těšit na historická auta, módní přehlídky a hudební vystoupení. Sobota bude zaměřena rockově a večer bude patřit skupině Limetal. Neděli pak uzavře novojičínská kapela Light and Love. Vstup je zdarma. * A ještě jedna pozvánka na neděli 29. května. Muzeum Novojičínska a Zámek Kunín připravili akci “Děti provázejí děti”. Prohlídky zámku s dětskými průvodci začínají v 10 hodin. Připraven je historický fotoateliér a módní přehlídky. Děti mají vstup zdarma, pokud přinesou obrázek s hraběnkou a čápem Viktorem, dostanou i malý dárek. * Občané mohou využít nabídku ekologické likvidace autovraků, kterou město připravilo ve spolupráci s autovrakovištěm na ulici Jeremenkova v Šenově u Nového Jičína. Akce se koná od 6. do 10. června. Podrobné informace jsou zveřejněny na webu města. * Městský úřad upozorňuje občany na to, že se blíží splatnost poplatku za komunální odpady za rok 2016. Tento poplatek je nutno uhradit do 30. června. Jeho výše zůstává stejná jako v předchozích letech, tedy 552 Kč na osobu. Informace o způsobu platby jsou uvedeny na webových stránkách města.

Policie vyšetřuje smrt muže na parkovišti v Novém Jičíně

23. května 2016 14:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kriminalisté od rána vyšetřují smrt muže, který byl nalezen v Novém Jičíně v osobním voze odstaveném na parkovišti u centra města. Policie zatím k případu nesdělila žádné podrobnosti, snad jen to, že muž byl cizí státní příslušník. Podle SPZ auta pravděpodobně Slovák.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více