Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hosté ve studiu: Lukáš Curylo (KDU-ČSL), náměstek hejtmana MS kraje

17. května 2024 14:59 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

MS kraj navýšil finance na obnovu kulturních památek

Hosté ve studiu: Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy

17. května 2024 14:03 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařské fakulty OU oslavila 10. výročí

28. června 2023 14:47 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Klinika hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařské fakulty Ostravské univerzity oslavila desáté narozeniny. Na tomto pracovišti léčí pacienty s onemocněním krve a krvetvorných orgánů. Léčba hematoonkologických pacientů má ve FN více než třicetiletou historii.

EKO MAGAZÍN: Revitalizovaný rybník Štěpán pomůže podpořit biodiverzitu

26. června 2023 13:59 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Skončila revitalizace rybníku Štěpán na Hlučínsku za 36 milionů korun. Kraj ji financoval s přispěním evropské dotace. Rybník a jeho okolí je teď atraktivnější a také významně pomůže zadržování vody v krajině. Zároveň tam probíhá unikátní způsob ochrany ptačích hnízd před predátory.

Ceny Jantar za rok 2023 jsou rozdány

1. května 2023 15:01 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Šestý ročník jantarových cen. Odborné poroty rozhodly o dvanácti laureátech za rok 2022. Ceny Jantar získávají umělci, kteří jsou s MS krajem spojení, ať už působením nebo prostě jen přijali pozvání, aby se stali součástí inscenací zdejších divadel.

Cenu Jantar získal Eduard Halberštát za celoživotní přínos

18. dubna 2023 15:10 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Šestý ročník jantarových cen. Odborné poroty Moravskoslezských uměleckých Cen Jantar rozhodly o dvanácti laureátech za rok 2022, cenu za celoživotní přínos získal malíř a pedagog Eduard Halberštát. Cenu Davida Stypky pak Vladimír Javorský.

Odkaz Petra Zoubka plní nadace

5. září 2022 14:24 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Na začátku je smutný příběh Petra Zoubka, který podlehl vážné nemoci. Rodiče teď plní jeho odkaz, pomáhat. Vznikl Nadační fond Petra Zoubka, který podporuje mladé sportovce, nadané studenty a Kliniku hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava. Díky sobotnímu fotbalovému turnaji v Ludgeřovicích putuje na transparentní účet nadace bezmála 50 tisíc korun.

EKO MAGAZÍN: Vyléčené zvířecí pacienty záchranáři vypouští do volné přírody

30. srpna 2022 15:54 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Prázdniny jsou pro Záchrannou stanici v Bartošovicích nejnáročnější měsíce. Je to období, kdy se k záchranářům dostává nejvíce zvířat z celého roku. Například během letošního července a srpna přijali 358 živočichů. Téměř každý týden pak zvířata díky péči, které se jim dostává v záchranné stanici, nalézají svůj nový domov v přírodě.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více