Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Gigafactory potřebujeme, nejsem ale přesvědčen, že Dolní Lutyně je ta nejlepší lokalita, říká Josef Bělica, lídr hnutí ANO v MS kraji

Podle lídra hnutí ANO v MS kraji Josefa Bělici je klíčovým problémem regionu absence absolutně připravené velké průmyslové zóny pro strategického investora.

Potřebujeme si získat srdce mladých, aby tady zůstali, říká Radek Kaňa (ODS), lídr SPOLU

Podle lídra koalice Spolu Radka Kani je možné mladé lidi v kraji udržet podporou školství, reakcí na poptávku firem po zaměstnancích a také podporou příchodu velkého investora do MS kraje.

Rychlé dopravní spojení může být motivátorem pro bydlení v MS kraji, říká Zuzana Klusová (Piráti)

Pro Piráty v MS kraji je hlavním tématem letošních krajských voleb doprava. Rychlovlaky jsou podle nich obrovskou příležitostí. Podle lídryně Zuzany Klusové chtějí Piráti zlepšit i regionální síť.

Mladým lékařům by pojišťovny neměly automaticky dávat licenci, říká Jan Síla (SPD)

Podle lídra SPD J. Síly by zdravotní pojišťovny měly dávat lékařům po škole licenci jen tehdy, pokud budou chtít pracovat “na pojišťovnu”.

Gigafactory je velká příležitost, je to navýšení HDP o 220 mld. Kč, říká Ivo Vondrák (OK), lídr koalice Starostové a Osobnosti pro kraj

Podle Iva Vondráka (OK) je gigafactory velká příležitost, bude znamenat navýšení HDP o 220 mld. Kč a přínos nových, lépe placených pracovních míst. Nesmí se ale zapomenout na dialog s obcemi, kterých se takové projekty týkají.

Kraj nemá vlastní koncepci zdravotnictví, tvrdí Svatopluk Němeček, lídr SOCDEM

Situace ve zdravotnictví se bude podle Svatopluka Němečka (SOCDEM) prudce zhoršovat. Teď nemáme zubaře, následně to budou praktičtí lékaři, kterých bude nedostatek. Kraj podle něj nedělá pro zlepšení situace nic a nemá vlastní koncepci zdravotnictví.

Chceme se postarat o to, aby v našem kraji byl dostatek vláhy, navrhuje lídr koalice Stačilo! v MS kraji Ivan Strachoň

MS koalice STAČILO! chce, aby se obnovily lesní porosty. Podle lídra Ivana Strachoně se postarají o to, aby v MS kraji byl dostatek vláhy pro rozvoj lesů a veškeré zeleně.

Policisté nemají dostatečnou podporu z ministerstva, tvrdí lídr hnutí Přísaha Petr Gřes

Moravskoslezský lídr hnutí Přísaha Petr Gřes tvrdí, že všude, kde jsou finance a kde je řízení lidí, by měly být nastaveny kontrolní mechanismy.

Základem budoucí prosperity je návrat k zemskému zřízení, navrhují Moravané ústy lídra Ondřeje Hetmánka

Prosperitu MS kraje by chtěli Moravané zajistit návratem k zemskému zřízení a obnovou státnosti Moravy. Podle lídra Hetmánka je Česká republika oproti své dávné historii velmi centralizovaným unitárním státem.

Gigafactory není problém, měli bychom se pustit do výstavby, říká lídr koalice ČSSD a NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI Petr Gawlas

Koalice ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI podporuje stavbu gigafactory v Dolní Lutyni. Podle nich v opačném případě investor odejde z ČR a postaví ji jinde.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více