Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Gigafactory není problém, měli bychom se pustit do výstavby, říká lídr koalice ČSSD a NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI Petr Gawlas

Koalice ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI podporuje stavbu gigafactory v Dolní Lutyni. Podle nich v opačném případě investor odejde z ČR a postaví ji jinde.

Zastupitelé mají sloužit lidu, tvrdí Petr Bílý, lídr hnutí REFERENDUM - Hlas lidu

Zástupci hnutí REFERENDUM - Hlas lidu by chtěli prosadit změnu systému pomocí krajských referend. Zastupitelé by měli předkládat návrhy řešení, ale samotné rozhodování by podle nich mělo být na lidech.

Potřebujeme změnit politický sytém, přijetím nové ústavy, říká Tomáš Raždík (Švýcarská demokracie), lídr

Podle Tomáše Raždíka (Švýcarská demokracie) je potřeba změnit celkově systém v ČR, který údajně není funkční. Tvrdí, že stát neumí hospodařit s vyrovnaným rozpočtem a odliv lidí z regionu je podle něj důsledkem pragocentrismu.

Hosté ve studiu: Vindy Krejčí Šmehlík, modelka, moderátorka, ředitelka projektu The ŽENY

30. srpna 2024 14:27 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková | Host dne

Projekt The ŽENY přináší řešení silných sociálních témat

Hosté ve studiu: Marek Slonina, ředitel soutěže

21. srpna 2024 8:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková | Host dne

Líheň - soutěž pro amatérské kapely

Hosté ve studiu: Petra Špornová, pořadatelka přehlídky

15. srpna 2024 16:04 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Host dne

Fashion Storm propojuje českou módu a tuzemské návrháře

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více