Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Holčička spadla v lese do studny, zachránili ji hasiči

11. prosince 2017 20:19 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Čtyřletá dívka spadla v lese na Frýdecko-Místecku při hře na schovávanou do staré vyschlé studny. Byla totiž zakrytá jen shnilým víkem. Z pádu do šestimetrové hloubky dítě vyvázlo s lehkým zraněním.

EKO MAGAZÍN: Konference o nových trendech ve vodárenství

30. listopadu 2017 12:34 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

České republice patří v oboru vodovodů a kanalizací přední místo v Evropě. Provozovatelé přináší nové trendy, jako třeba v Ostravě systém smart metering, který umožňuje dálkový odpočet z vodoměrů.

EKO MAGAZÍN: Bedýnkování umožní čerstvé zboží přímo od farmáře

29. listopadu 2017 13:33 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Bedýnky umožňují pravidelný odběr zboží přímo od farmáře. Původně se využívaly k prodeji zeleniny a ovoce, ale postupně se nabalil další sortiment. Dnes už bývají součástí bedýnek bylinky, ořechy, vejce, med, maso anebo sýry.

EKO MAGAZÍN: Ostrava patří mezi nejzelenější města v zemi

19. listopadu 2017 20:17 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Izolační zeleň plní funkci tak zvaného zeleného filtru. Má oddělit obytné plochy od průmyslových areálů anebo frekventovaných komunikací. Také Ostrava patří mezi města, která investují do výstavby zeleně. A výsledek? MS metropole patří mezi tři nejzelenější města v zemi.

Eko magazín: Holčovice jsou epicentrem kůrovcové kalamity

8. listopadu 2017 10:38 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Extrémní sucho a horko předloňského léta má své dopady. Kvůli klimatickým podmínkám musí lesníci řešit přemnožení kůrovce, který ve velkém napadá lesy v celé České republice. Nejvíce postiženým místem země je Bruntálsko a za epicentrum je označována oblast kolem obce Holčovice. Jedinou účinnou výhrou je kácení postižených stromů. Ovšem následky jsou fatální. Z kopců mizí stromy, mění se ráz celé krajiny a obce řeší i další dopady. Technikou zničené lesy i silnice.

W. Churchill: „Společnost, která ničí půdu, ničí sama sebe“

28. října 2017 16:47 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Winston Churchill kdysi řekl: Společnost, která ničí půdu, ničí sama sebe…, tento odkaz provázel celou mezinárodní konferencí zaměřenou na půdu a její záchranu. Ochrana půdy je téma, které bychom neměli opomíjet, vždyť jeden její centimetr vzniká celých sto let!

Lidé v MS kraji chtějí více žen do politiky

21. října 2017 21:46 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Voličů jsme se ptali, co říkají na ženy v politice, ale i na to, jestli chodí volit pravidelně. Přinášíme názory lidí v Moravskoslezském kraji, které jsme získali během pátku a soboty v době, kdy chodili k volebním urnám.

Eko magazín: "Společnost, která ničí půdu, ničí sama sebe"

19. října 2017 21:36 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Winston Churchill kdysi řekl: Společnost, která ničí půdu, ničí sama sebe…, tento odkaz provázel celou mezinárodní konferencí zaměřenou na půdu a její záchranu. Ochrana půdy je téma, které bychom neměli opomíjet, vždyť jeden její centimetr vzniká celých sto let!

Eko magazín: Rekonstrukce nádrže Šance bude dokončena v 7/2018

18. října 2017 8:54 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Tak rozsáhlou rekonstrukci, která už od roku 2015 probíhá na vodní nádrži Šance na Frýdecko-Místecku, ještě přehrada ve své historii nezažila. A s největší pravděpodobností už ani nezažije. Oprava začala v roce 2015 a ukončení je naplánováno na červenec příštího roku.

Eko magazín: Ekologické investice Třineckých železáren

10. října 2017 16:11 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezský kraj má nejhorší ovzduší v zemi, to není žádná novinka. Bezesporu na tom nejsme nejlépe, ale v kraji máme i místo - Karlovu Studánku, která má nejčistší vzduch ve střední Evropě. Takový vzduch bychom měli rádi v celém regionu, ale to není možné. Je tady průmysl, který dává práci tisícovkám lidí, na druhé straně ale znečišťuje ovzduší.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více