Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Moravskoslezský kraj zve Slovensko na hokej i turistiku

31. ledna 2015 12:54 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezský kraj se prezentuje na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu v Bratislavě. Hlavním lákadlem veletržního stánku je minihřiště s hokejovou brankou jako pozvánka na květnové mistrovství světa. Největší veletrh na Slovensku navštívilo v loňském roce přes 75 000 lidí, stejnou návštěvnost si pořadatelé slibují letos.

Marek Šimíček vydržel v -120 st. Celsia 8 hodin

13. ledna 2015 0:33 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Po celou dobu jsme mapovali průběh pokusu v Lázních Teplice nad Bečvou. V polariu se pohybovala teplota od minus 110 do minus 130 stupňů. a věřte nebo ne, Marek Šimíček měl chuť i po 485 minutách setrvat v komoře další hodiny. Dokázal, že pokud se člověk dobře připraví a obleče, zvládne i extrémní mráz.

M. Šimíček má za sebou půlku pokusu, v -120 st. Celsia je přes 4h

12. ledna 2015 18:37 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Pořád sledujeme pokus o rekord Marka Šimíčka, který je už od 14 hodin v polariu v Lázních Teplice nad Bečvou. Teplotu mu technici udržují na -120 stupňů Celsia. Lékaři hlídají jeho tělesnou teplotu a množství kyslíku v krvi. Důležitou hodnotou je také kysličník uhličitý, který při nahromadění odvětrávají přes dveře polaria.

Pokus o strávení osmi hodin v polariu

12. ledna 2015 18:34 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Kryoterapie je léčebná a regenerační metoda, která využívá k léčbě extrémně nízkých teplot až -160 stupnů Celsia. Běžně v polariu návštěvníci stráví 2-3 minuty. V Lázních v Teplicích nad Bečvou probíhá dnes pod dohledem lékařů pokus. Cestoval a dobrodruh Marek Šimíček chce v mínus 120 stupních přespat osm hodin.

TV POLAR představuje kandidáty komunálních voleb v MS kraji

29. září 2014 13:18 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

POLAR - moravskoslezská regionální televize představuje od 2. do 9. října kandidáty komunálních voleb v Moravskoslezském kraji. Do volebního studia TV POLAR byli pozváni kandidáti politických stran a seskupení z měst nad 30 000 obyvatel: Ostrava, Havířov, Opava, Karviná, Frýdek-Místek, Třinec, Orlová. Časy vysílání z volebního studia s jednotlivými kandidáty najdete v tomto článku níže. Na závěr článku zveřejňujeme klíč, podle kterého byli kandidáti do volebního studia zváni.

Vražda a sebevražda v Havířově

1. července 2014 7:56 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V úterý dopoledne začala policie vyšetřovat závažný trestný čin, který se stal na Národní třídě v Havířově. V bytě byla nalezena dvě mrtvá těla partnerského páru, která našla matka zemřelého muže. Podle našich informací krajští kriminalisté řeší případ jako vraždu a sebevraždu. Někteří místní obyvatelé tvrdí, že pár holdoval alkoholu a hádky zde byly na denním pořádku. Ta poslední a osudná, se měla odehrát v noci z pátku na sobotu.

Granát muži roztrhl hlavu

25. června 2014 11:28 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V úterý dopoledne našla žena na procházce se psem mrtvého muže, který zřejmě spáchal sebevraždu. Podle našich informací si měl muž přivázat na hlavu granát a pak ho odpálit. Což vysvětluje, proč byli na místě také pyrotechnici. Policie prozatím jen konstatovala, že muž utrpěl devastující zranění a k ověření totožnosti bude zapotřebí odebrat vzorky DNA. Událost se stala v mokřadech v blízkosti řeky Lučny.

Prezidentský kandidát Miloš Zeman navštívil Moravskoslezský kraj

5. října 2012 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

První kolo prezidentských voleb proběhne 11. a 12. ledna příštího roku. Půjde o historicky první přímou volbu prezidenta v České republice. A také poprvé v naší historii mezi lidi zajíždějí prezidenští kandidáti, kteří chtějí získat podporu voličů. Do Moravskoslezského kraje dnes zavítal Miloš Zeman.

45. narozeniny pěveckého sboru Ondrášek z Nového Jičína

2. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už 45. narozeniny oslavil pěvecký sbor Ondrášek z Nového Jičína. A jak už bývá na koncertech sboru zvykem, ani tentokrát na Ondrášovském plesání nechybělo pro diváky překvapení. Zazpívat totiž přišla i čtyřicítka bývalých členů, mnozí z nich se na pódium poprvé postavili před více než 25-ti lety.

PC kurzy v novojičínské knihovně

13. března 2012 2:51 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Surfovat po internetu, emailovat, umět pracovat se sociálními sítěmi, ovládat nástrahy Wordu a jiné počítačové dovednosti vyučují každoročně v březnu v knihovně. Mezi Novojičíňáky je o počítačové kurzy velký zájem a vypadá to, že budou častěji.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více