Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Bezdomovci v Novém Jičíně mají kam jít pro jídlo, ošacení a nocování

7. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Charita Nový Jičín ve spolupráci s městem přizpůsobila podmínky pro lidi bez přístřeší, aby v extrémně chladných dnech měli, jak se říká, střechu nad hlavou.

Na Staré poště v Novém Jičíně je nová výstava třech fotografů

6. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

S fotografickou výstavou "Společně a zvlášť", kterou vám teď představíme, by se dalo říct, že do Nového Jičína vstoupil svět. Autoři, kteří vytvořili společný projekt, zdokumentovali pomocí fotografií život kolem nás v několika rovinách očima New Yorčana, Moraváka a Poláka.

Na ulici Riegrova v Novém Jičíně došlo k velké havárii vodovodního řadu

6. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Kruté mrazy, které od minulého týdne sužují celou zemi, si začínají vybírat daň i v Novém Jičíně. V sobotu dopoledne na ulici Riegrova, právě kvůli nízkým teplotám prasklo potrubí pitné vody. Než se dostavili pracovníci SMVaku voda se rozlila až na ulici Nábřežní a půlku sídliště zalila voda, která ihned zamrzala.

Hokejová utkání v Sareze nabíraly na obrátkách. Šlo přece o postup do semifinále

2. února 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V Sareze se od středečního rána profilovali největší favorité na postup do hokejového semifinále, které proběhne ve čtvrtek v ČEZ aréně. Proto se dnes kluci bičovali k velkým výkonům. Pardubickému kraji se na olympiádě moc nedařilo, ale v rozhodujícím posledním zápase s Libereckým krajem vyhrál 2:1 a skončil na předposledním místě před Liberečany.

Rychlobruslaři soutěžili na trati 333 metrů a ve štafetách

2. února 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ve čtvrtek se na hale v Sareze vystřídali rychlobruslaři z předchozího dne. První závody byly tříkolové na 333 metrů. Tato delší trať dávala závodníkům zabrat, ale kondičně náročnější byla středeční pětistovka.

Domácí hokejisté z Moravskoslezského kraje posílili své naděje na postup do bojů o medaile

1. února 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ve skupině A v úterý poprvé ztratila vedoucí Praha: ze zápasu s Jihomoravským krajem si odnesla jen bod za remízu 1:1 a podobně se jí (ne)vedlo s Ústeckým krajem (2:2).

Do bojů o medaile se v Sareze pustili i rychlobruslaři

1. února 2012 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Středa byla v Sareze pod taktovkou rychlobruslení a hokeje skupiny B. Všech čtrnáct krajů vyslalo své rychlobruslařské závodníky, a tak se jich v průběhu dne vystřídalo 110 v kategorii starších a mladších žákyň a žáků v závodu na 111 a pět set metrů. Kratší, jednokolové závody měly obrovskou rychlost střídání závodníků a zajímavostí je, že to byli hokejisté a krasobruslaři. V pravidlech rychlobruslení je totiž podmínka, že na olympiádě dětí a mládeže mohou závodit jen ti, kteří se tomuto sportu nevěnují závodně. Bruslí v krasobruslařských anebo hokejových bruslích.

Krátký program krasobruslařů přinášel úsměvy i slzy

31. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Zatímco byla z hokejové haly v Sareze po celý den slyšet bouřlivá atmosféra, během krasobruslení diváci odměňovali úspěšné a vydařené výkony potleskem, ale nechyběly ani smutné a zklamané tváře nad nepovedeným výkonem. Zhruba od třinácti hodin se v krátkém programu vystřídala téměř čtyřicítka mladších a starších žáků a žákyň.  

Novojičínská policie připravuje pro žáky a studenty pravidelné přednášky

31. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínští policisté spolupracují pravidelně se školami na různých projektech. Navštívili jsme jeden z nejaktuálnějších, kterým jsou středeční přednášky na různá zajímavá témata.

Hokejová utkání v Sareze jsou plná adrenalinu

31. ledna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V úterý začaly v ostravské Sareze zápasy ve velkém tempu. Na hráčích ještě nebyla dopoledne únava znát a hned první zápas byl rychlý, ale objevila se i agresivita. Pardubice měly za sebou už dva prohrané zápasy a i třetí s Jihočechy se vyvíjel podobně, snad i proto hráči přitvrdili a v poslední minutě zápasu se odehrála bitka, kterou jen s obtížemi rozhodčí roztrhli.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více