Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Koledníci v Novém Jičíně poprvé vybírali pro Novojičínskou Charitu

26. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tříkráloví koledníci už mají letos odpracováno, v Novém Jičíně letos poprvé chodili s vědomím, že 65% vykoledovaných peněz zůstane ve městě na podporu charitativních činností.

Beseda s numeroložkou Dagmar Halotovou

25. ledna 2012 9:50 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Na téma numerologie odpovídá Dáša Halotová z numerologické poradny Hadanka.

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě

25. ledna 2012 8:56 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Na otázky na téma rekonstrukce Svinovských mostů odpovídá náměstek primátora Statutárního města Ostravy Aleš Boháč.

Novojičínský úřad práce se potýká s problémy při vyplácení sociálních dávek

25. ledna 2012 0:26 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Přechod vyplácení sociálních dávek z městského úřadu na úřad práce způsobil v Novém Jičíně, stejně jako v dalších městech v zemi, řadu potíží. Na vině je selhání systému, který nebyl dostatečně připraven. Úředníci tak musí zvládat nespokojené žadatele. Ti si stěžují zejména na komplikované formuláře a zpřísnění podmínek pro získání dávek.

Novojičínské vedení už jedná na základě závěrečné auditorské zprávy

24. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Během loňského roku se zastupitelstvo Nového Jičína několikrát zabývalo technicko-ekonomickým auditem. Radnice už obdržela výsledky, ze kterých mimo jiné vyplynulo doporučení odvolání ředitele technických služeb.

Totální uzavírka ulice Potoční v Novém Jičíně - Žilině

24. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Ještě minulý týden dovolilo příznivé počasí stavbařům znovu spustit práce na dokončení stoky v Potoční ulici v Novém Jičíně-Žilině. Lidé bydlící v této části města, si ale stěžují na nedostatek informací a prodlevu termínu dokončení. Naproti tomu stavaři hlásí plnění harmonogramu prací.

Silnice se v Novém Jičíně letos budou opravovat za 8 mil. Kč

17. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V letošním roce plánuje Nový Jičín opravit silnice za částku zhruba 8 milionů korun. A renovovat se budou silnice také za finance Moravskoslezského kraje, který má na letošek pro investice do obnovy, rekonstrukce a výstavby dopravní infrastuktury vyčleněnu přes jednu miliardu korun.

Ahmed Mansour vystavuje na Staré poště díla svých studentů

17. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Ahmed Mansour (čti mansúr), malíř původem z dalekého Egypta, v polovině loňského roku vystavoval své kresby v prostorách galerie na Staré poště. Letos se tady chlubí díly svých studentů.

Nemocnici Nový Jičín provozuje od ledna 2012 Agel a.s.

13. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nemocnici Nový Jičín provozuje od ledna letošního roku dceřiná firma Agelu - společnost Radioterapie, která doposavad provozovala Komplexní onkologické centrum Nový Jičín. Obě zařízení se sloučila pod jednotný název Nemocnice Nový Jičín a.s.

Plány Moravskoslezského kraje v oblasti dopravní infrastruktury

12. ledna 2012 20:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V letošním roce plánuje Moravskoslezský kraj investovat do obnovy, rekonstrukce a výstavby dopravní infrastuktury přes jednu miliardu korun. Své plány kraj společně s vedením magistrátu města Ostravy představil na tiskové konferenci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více