Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hokejová utkání v Sareze jsou plná adrenalinu

31. ledna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V úterý začaly v ostravské Sareze zápasy ve velkém tempu. Na hráčích ještě nebyla dopoledne únava znát a hned první zápas byl rychlý, ale objevila se i agresivita. Pardubice měly za sebou už dva prohrané zápasy a i třetí s Jihočechy se vyvíjel podobně, snad i proto hráči přitvrdili a v poslední minutě zápasu se odehrála bitka, kterou jen s obtížemi rozhodčí roztrhli.

Krasobruslaři předvedli své volné jízdy

31. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Po krátkém programu, se kterém se závodníci představili v pondělí, se už ve všech čtyřech kategoriích vyprofilovali možní držitelé medailí. Úterní krasobruslení v Sareze prakticky kopírovalo pondělek s tím rozdílem, že byly na programu volné jízdy.

Novojičínské rodinné centrum nabízí široké spektrurm aktivit

30. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Maminky s dětmi na mateřské dovolené často přemýšlejí jak svým dětem i sobě zpestřit den. A právě to je hlavním cílem novojičínského rodinného centra, kde se mohou rodiče se svými dětmi setkávat při různých zajímavých aktivitách, které tam pro ně připravují.

Nový Jičín oceňoval fotbalové naděje

30. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

První mládežnický bál zorganizovali trenéři kopané. Celý výtěžek plesu pak věnovali mladým fotbalistům.

Moravskoslezský kraj vstoupil do hokejového turnaje porážkou i vítězstvím

30. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Skupina A hokejového turnaje Olympiády dětí a mládeže 2012 se hraje v Multifunkční hale vedle ostravské ČEZ Arény. O úvodní souboj se postaraly reprezentace Moravskoslezského kraje a Prahy. Přestože domácí tým předvedl velmi dobrý výkon, na soupeře tentokrát nestačil a po neúspěšné power play si odnesl porážku 2:4.

Hokejová klání v ostravské Sareze zahájili zlínští a pardubičtí hráči

30. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

První den hokejových utkání v ostravské Sareze skupiny B zahájili hráči zlínského a pardubického kraje. Po oťukávání v první třetině, se utkání ve druhé a třetí třetině rozjelo s konečným výsledkem 6:2 pro Zlínský kraj. Za to hráči Libereckého kraje vsítili čtyři branky už v první třetině a tento stav udrželi až do třetí patnáctiminutovky, kdy se karta obrátila a začalo se dařit jihočechům. Utkání pak skončilo 4:2 pro Liberecký kraj.

Střední přírodovědná a zemědělská škola Nový Jičín hostí výstavu o holocaustu

27. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zmizelé děti je název výstavy o obětech holocaustu, kterou ve svých prostorách do konce ledna hostí novojičínská střední přírodovědná a zemědělská škola. Více už následující příspěvek

Nové občanské průkazy se v Novém Jičíně vyřizují hladce

27. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový občanský průkaz, který platí od začátku roku má velikost kreditní karty, na požádání a za pětistovku si jej můžete nechat opatřit čipem a nově si musíte určit bezpečnostní osobní kód. V platnosti nadále zůstává i stávající občanka.

V novojičínském Klubu rodáků se besedovalo na téma Írán

26. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Série přednášek pokračuje v Klubu rodáků a přátel Nového Jičína na Baště i v letošním roce. Cestování po dalekém Íránu popsali pedagogové zdejšího gymnázia. Ti se do vzdálené a pro nás exotické země vrátili prostřednictvím vyprávění svých neopakovatelných zážitků.

ZŠ Komenského 68 v Novém Jičíně se zmodernizovala za peníze EU

26. ledna 2012 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Základní škola Komenského 68 se zapojila do projektu Evropské unie, díky kterému se pyšní moderními učebnami, zrekonstruovanou tělocvičnou a víceúčelovým hřištěm. Slavnostní prezentace proběhla v minulém týdnu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více