Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Pěvecký sbor Ondráš vystoupí s cimbálovkou Pramínky

16. prosince 2011 8:09 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pěvecký sbor Ondráš se v předvánočním čase chystá na několik koncertů. Ten první bude na Masarykově náměstí 19. prosince, den na to vystoupí s Cimbálovou muzikou Pramínky v Beskydském divadle a poslední ze šňůry koncertů proběhne 28. prosince ve farním chrámu Nanebevzetí Panny Marie.

Novojičínský sochař L. Hohl by se letos dožil 125 let

16. prosince 2011 6:58 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V letošním roce by se sochař Leopold Hohl dožil 125 let. Bohužel pravdou je, že je pro nás nejméně známým výtvarníkem minulosti, který se narodil v Novém Jičíně.

Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín spojila příjemné s užitečným

16. prosince 2011 0:50 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín spojila příjemné s užitečným a pozvala zájemce, spolupracovníky, bývalé žáky a pedagogy na dny otevřených dveří spojené s výstavou rozličných vánočních dárků, inspirativních dekorací, ale také s ochutnávkou cukroví a dobrot, které připravili studenti s pedagogy této školy.

V novojičínské Španělské kapli už staví Betlém

15. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tradiční ozdobou Španělské kaple je krásný Betlém, který každoročně staví rodina Kaštovských. Zajímá vás, jak taková krása vzniká a co vše je k tomu zapotřebí, abychom se při pohledu na postavený Betlém cítili jako součást skutečného vánočního příběhu?

Muzeum Novojičínska vystavuje sklo, keramiku a porcelán až do 23. února 2012

14. prosince 2011 2:26 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V Muzeu Novojičínska před nedávnem otevírali novou výstavu. Tentokrát se jedná o sklo, keramiku a porcelán a to, co tady zvědavé oko návštěvníka uvidí, stojí opravdu za to.

Novojičínští řeckořímští zápasníci slaví úspěchy

13. prosince 2011 13:18 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

O tom, že novojičínští zápasníci slavili úspěchy, jsme vás před časem informovali. Setkání s nimi jsme si nemohli nechat ujít, a proto jsme navštívili jejich trénink.

Jaroslav Bělík přednášel o novojičínském Gymnáziu

13. prosince 2011 11:19 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jaroslav Bělík, muž, kterého bez kamery není snadné potkat, je na všech akcích, všude, kde se něco děje. Pečlivě už desítky let zaznamenává pro budoucí pokolení veškeré události v Novém Jičíně. A teď vám ještě prozradíme, že jako bývalý absolvent novojičínského Gymnázia sepsal almanach na pokračování o svém ročníku, kde zaznamenal i další události a fakta.

Hostašovická cyklostezka se snad bude stavět už příští rok

13. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Svazek obcí, který vznikl kvůli přeměně povodní zničené železniční tratě na cyklostezku, se v jednání se Správou železniční dopravní cesty posunul už do fáze, kdy v nejbližších dnech bude podepisovat smlouvu o pronájmu pozemků. První krok bude odstranění železničního svršku a potom už může následovat výstavba cyklostezky. Podmínkou je ale získání dotace.

Mikuláš se svou družinou navštívil Nový Jičín – Žilinu

11. prosince 2011 3:21 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

To, jestli naše děti zlobí nebo ne, jako rodiče víme sami nejlépe, ale v Novém Jičíně Žilině to bedlivě přezkoumával Mikuláš se svou družinou. A za pár dní na to podobná akce proběhla i v mateřské škole Trojlístek.

Nový Jičín v e-aukci ušetřil přes milion korun

9. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Průlomem ve veřejných zakázkách jsou výběrová řízení pomocí elektronických aukcí. Mnohá města s nimi mají velmi dobré zkušenosti a Nový Jičín už se mezi ně řadí také. Díky e-aukci na dodavatele elektřiny ušetří město stovky tisíc korun.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více