Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Na Masarykově náměstí v Novém Jičíně už svítí vánoční strom

8. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jarmark už je v plném proudu, lidé nakupují, prodávající jim připomínají, že se Vánoce nezadržitelně blíží a jediné, co ještě k tradicím novojičínského jarmarku na náměstí chybělo, byl rozsvícený strom.

Den pro dětskou knihu v novojičínské knihovně

5. prosince 2011 10:06 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V dnešní době internetu zapomínají mnohé děti na knihu, a je proto na rodičích, škole a knihovně, jim připomenout jaké to je, držet v ruce knihu a s chutí se do ní začíst. Novojičínská Městská knihovna i proto pravidelně pořádá akce pro děti i dospělé a jedna z nich proběhla před několika dny.

Návštěva dětí ve vánočním Muzeu Novojičínska

5. prosince 2011 5:59 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Vánoční atmosféru navozuje akce Muzea Novojičínska, kterou muzeum pořádá několik let. Během dvou týdnů zve do svých prostor děti, které se tady setkají s výrobou tradičních vánočních ozdob, pečení cukroví a uvidí výrobu kvedlaček nebo másla.

Novojičínskému klubu rodáků přenášel profesor Barteček

2. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Cestopisná přednáška okořeněná historií je oblíbeným tématem besed klubu rodáků a přátel Nového Jičína. Proto opět oslovili profesora Ivo Bártečka, který pro svou přednášku zvolil historické osidlování Chille.

Novojičínské muzeum pořádalo Mikulášský jarmark

2. prosince 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Mikuláš se svou družinou zavítal minulou sobotu na Žerotínský zámek, kde pod taktovkou Novojičínského muzea probíhal jarmark plný sváteční nálady, vánočních ozdob a tradic, lidových řemesel, punče, horké čokolády a rozzářených dětských tváří.

Masarykovo náměstí v Novém Jičíně zdobí darovaný kanadský smrk

29. listopadu 2011 12:34 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

První svíčku na adventním věnci jsme už zapálili v neděli, a to je známka toho, že Vánoce se nezadržitelně blíží. Adventní neděle nazýváme jako železnou, bronzovou, stříbrnou a zlatou. A zatímco železnou nedělí Advent začíná, jeho konec pak představuje západ slunce Štědrého večera.

V kroužku Šikula ZŠ Jubilejní 3, prac. Dlouhá 56 vyrábí dárky

29. listopadu 2011 11:26 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Děti prvního stupně základní školy Dlouhá 56 v Novém Jičíně mají šikovné ruce, a proto tady před třemi lety vznikl kroužek Šikula. V začátcích měly paní učitelky obavy, jestli budou mít děti zájem zůstávat ve škole i po vyučování, ale dnes už ví, že se děti bez Šikuly neobejdou.

Vánoční jarmark v Novém Jičíně začíná

25. listopadu 2011 9:03 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už tuto neděli zapálíme na adventním věnci první svíčku. Ano, je to tady, Vánoce se blíží a s nimi nákupy dárků, pečení cukroví a rekapitulace roku. A v Novém Jičíně se už můžeme těšit také na vánoční jarmark, který zahajuje 1. prosince.

Tragický požár v bytě na ulici Luční v Novém Jičíně

25. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tragická událost se stala v pondělí v nočních hodinách v bytě na ulici Luční v Novém Jičíně. Požár tady připravil dva muže o život.

Neregistrovaní stolní tenisté Nového Jičína bodovali téměř ve všech disciplínách

23. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

O víkendu proběhl už 13. ročník neregistrovaných hráčů stolního tenisu ve všech věkových kategoriích. Pojďme se podívat, jak se hráčům vedlo.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více