Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Dobrodružná noc s lampiony v novojičínské ZŠ Komenského 68

11. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tradiční Lampionovou noc, neboli spaní ve škole si dopřáli prvňáčci Základní školy Komenského 68. Jsou to pro ně neopakovatelné zážitky, které prožívají ve škole ve školní atmosféře a společnosti malých spolužáčků i svých učitelek.

Novojičínská radnice poskytuje dotace na regeneraci bytových domů

11. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už nyní mohou majitelé bytových domů na sídlišti Dlouhá v Novém Jičíně žádat o dotaci na regeneraci svých nemovitostí. Tato část rozsáhlého projektu regenerace bytových domů se zaměřuje zejména na výměnu oken, rozvodů tepla, vody a plynu, ale také například na modernizaci topení, výtahů a balkónů.

Dřevina ve čtyřech ročních obdobích, výstava v novojičínském informačním centru

8. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Odbor životního prostředí městského úřadu, ve spolupráci se střediskem Europe Direct, před rokem vyhlásil fotosoutěž s názvem Dřevina ve čtyřech ročních obdobích. Po dvanácti měsících se sešla porota, která určila tři výherce hodnotných cen.

Lékař a spisovatel Antonín Polách besedoval v Novém Jičíně

8. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Doktor Antonín Polách přednášel na Novojičínském gymnáziu a v muzeu. Přestože je lékař, píše úspěšné historické romány a veřejné besedování je podle něj nábojem.

Novojičínská speciální ZŠ a MŠ sváží své žáky čtyřikrát týdně

7. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Základní a mateřská speciální škola v Novém Jičíně sváží své žáky už od roku 1992. O pět let později kvůli legislativním změnám vznikla obecně prospěšná společnost, která tuto službu vzala na svá bedra, a žáci tak mají zajištěnou pravidelnou dopravu do školy čtyřikrát týdně.

Vzácné valašské ovce se chovají v Bludovicích u Nového Jičína

4. listopadu 2011 2:21 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Manželé Žitníkovi se k chovu valašských ovcí dostali úplně náhodou a snad se neurazí, když prozradíme, jak to bylo. Svého času hledali nějaký druh zvířete, který by spásal zahradu. Za třináct let mají sto dvacetičlenné stádo a některé kusy mají i svá jména.

Žáci novojičínské Základní školy Tyršova vystavují své obrázky na Staré poště

4. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V družině základní školy Tyršova se, vedle spousty nejrůznějších aktivit, pedagogové snaží u dětí rozvíjet estetické cítění. A protože výsledek jejich úsilí je velmi zdařilý, rozhodla se vedoucí družiny práce dětí ukázat všem prostřednictvím výstavy na Staré poště.

Od nového roku se budou vydávat elektronické občanské průkazy

4. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový občanský průkaz, který bude platit od ledna příštího roku bude mít velikost kreditní karty a na požádání a za pětistovku si jej můžete nechat opatřit čipem. Zároveň bude platná i stávající občanka, takže novou se budou pyšnit jen ti, kterým platnost dochází.

Čtyřlístek připravuje koncert "Všechny barvy duhy"

4. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V rámci týdne sociálních služeb, který proběhl v polovině října, bylo zpřístupněno všech šest zařízení jednoho z největších poskytovatelů sociálních služeb v Ostravě - Čtyřlístku. O jeho aktivitách si povídáme s ředitelem organizace Svatoplukem Aniolem.

SVČ Fokus Nový Jičín nabírá děti i dospělé

4. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už celý měsíc funguje Středisko volného času Fokus ve zrekonstruovaných prostorách. Letošní nabídku kroužků opět o něco rozšířil, a tak se jejich konečný počet zastavil na neuvěřitelné osmdesátce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více