Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

V Novém Jičíně zrekonstruovali Domovinku

21. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Součástí služeb, které poskytuje v Novém Jičíně Pečovatelská služba, je už deset let denní zařízení "Domovinka", které nabízí seniorům, invalidním důchodcům a osamělým osobám z Nového Jičína každodenní pobyt, zpestřený různými aktivitami.

Novojičínská radnice má novou tajemnici

19. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novou tajemnicí novojičínské radnice je Jarmila Absolonová. Pracovní pozici obsadila po Tomáši Vindišovi, který odstoupil na vlastní žádost.

Tragická událost v novojičínské nemocnici

17. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Lékaři Novojičínské nemocnice prohráli minulý týden 18-ti hodinový boj o život osmatřicetileté pacientky, čerstvé maminky narozeného chlapečka. Případ bude prošetřovat odborná komise i policie.

Novojičínská Mendelova škola vysílá studenty do zahraničí

17. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V rámci projektu Leonardo da Vinci vysílá Mendelova škola své studenty na zahraniční stáže. Letos zavítali do Irska, Španělska, Německa a na Maltu.

Návštěvnické centrum v Novém Jičíně se bude otevírat už příští měsíc

17. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už příští měsíc bude v Novém Jičíně otevřeno nové bezbariérové návštěvnické centrum, které nabídne nejen informace, ale i zábavu, zajímavou interaktivní expozici a také posezení u kávy. To vše bude zpřístupněno v památkově chráněném měšťanském domě č. 45 na Masarykově náměstí.

Novojičínští hasiči se zúčastnili simulované likvidace následků ptačí chřipky

14. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Unikátní možnost uskutečnit cvičení přímo ve fungující farmě s velkochovem drůbeže využily složky integrovaného záchranného systému v Moravskoslezském kraji. Simulovanou likvidaci následků ptačí chřipky prováděli hasiči, Policie ČR, zástupci obcí, pracovníci veterinárních a hygienických správ i zaměstnanci drůbežárny ve Velkých Albrechticích.

Na vernisáži Akce těla se představili umělci nejen z Nového Jičína

13. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Akce těla, to je název jedinečné výstavy, kterou zahájila vernisáž v Nové galerii Žerotínského zámku v sobotu v dopoledních hodinách. Výstava, kterou pořádá novojičínské muzeum, Unie výtvarných umělců, Spolek Arkáda a Klub rodáků a přátel města Nového Jičína je připomínkou 125. výročí narození Antona Koliga.

Novojičínské školy na ulici Komenského 66 a 68 prochází revitalizací

12. října 2011 0:56 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Školní rok už běží druhý měsíc, přesto se na některých budovách ještě pilně pracuje. Úpravy se dělají na ZŠ Komenského 66 a 68 a také na Educe. Hlavním důvodem proč opravy zasáhly do školního roku je anulované výběrové řízení.

Novojičínský Ondráš koncertoval v divadle

10. října 2011 15:46 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pěvecký sbor Ondráš letos bilancuje, slaví a chystá se na další desetiletí svého fungování. Je to totiž už 60 let od doby, kdy Ervín Bártek sbor založil a začal psát jeho historii.

Evropský týden mobility probíhal pro děti ve Smetanových sadech

10. října 2011 0:33 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Středisko Europe Direct se dvěma akcemi zapojilo do Evropského týdne mobility. Děti základních škol si na náměstí vyzkoušely jiné dopravní prostředky než motorové vozidlo a mateřinky o týden později soutěžily ve Smetanových sadech.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více