Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Na novojičínském náměstí proběhl Evropský den mobility

3. října 2011 0:58 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový Jičín se v minulém týdnu připojil k Evropskému týdnu mobility s akcí pro děti na Masarykově náměstí.

Novojičínské muzeum hostí výstavu Otakara Zelenky

30. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Otakar Zelenka, košický rodák, který žil v Novém Jičíně, vystavuje v muzeu. Jeho díla jsou k vidění v kamenné síni Žerotínského zámku až do 20. listopadu.

Chráněné bydlení v Novém Jičíně má za sebou první rok

30. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Právě v těchto dnech slaví novojičínské chráněné bydlení první rok fungování. Svůj domov tady našlo devět klientek, které do té doby žily v Ústavu sociální péče pro ženy v Nové Horce. Ve dvou bytech, které fungují nezávisle na sobě o ně pečuje sedm zaměstnanců.

Novojičínské gymnázium vydalo Almanach

28. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské gymnázium letos slaví své 90. narozeniny. Připomenutí tak významného výročí se rozhodli slavit jak jinak než na akademické úrovni.

V kunínském zámku probíhá několik výstav

27. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Kunínský zámek má za sebou další z úspěšných akcí. O minulém víkendu tady proběhly Slavnosti jiřinek, které navázaly na tradiční slavnosti růží. Ty se v zámeckých prostorách prezentovaly o týden dříve.

Hasiči z Nového Jičína radí, jak začít topnou sezónu

26. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Topná sezóna už klepe na dveře, a proto vám přinášíme několik rad od hasičů. Ti totiž stále častěji vyjíždějí k požárům sazí a dehtových usazenin v nesprávně udržovaných komínech.

SVČ Fokus Nový Jičín zahajuje další sezónu

26. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

O tom, že Středisko volného času Fokus Nový Jičín zahajuje 3. října další sezónu ve zcela novém kabátě jsme vás už informovali. I letos nabízí pro zájemce různých věkových skupin asi 80 kroužků, kurzů a seminářů.

Novojičínský zpravodaj bude ve všech schránkách obyvatel města zdarma

26. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zastupitelé Nového Jičína na svém posledním zasedání odsouhlasili změny ve vydávání novojičínského zpravodaje. Ten bude obohacený o inzerci a nově ho budou dostávat všechny domácnosti zdarma do schránek.

11. Dny NATO v Ostravě

23. září 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

O víkendu proběhnou už 11. Dny NATO v Ostravě, které jsou největší letecko-armádně-bezpečnostní akcí ve střední Evropě. Letos přiletí legendární Bombardér B-52. Hostem TV Polar je mluvčí celní správy Pavla Zdobnická, aby nám řekla, jakým způsobem se celní správa na dnech NATO podílí.

Škola života v Novém Jičíně získala finance na ambulantní odlehčovací službu

22. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V Novém Jičíně působí už řadu let denní stacionář Škola života, který poskytuje ambulantní sociální služby osobám s mentálním postižením. Stacionář aktivně spolupracuje s městskou policií a svým klientům se snaží přinášet pořád něco nového. Naposledy to byla tak zvaná ambulantní odlehčovací služba, na kterou Škola života získala peníze z nadačních fondů ČEZ a OKD.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více