Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

V Novém Jičíně proběhl den plný zábavy, tance a dárečků

11. září 2011 0:06 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Alespoň jednu akci měsíčně pořádá Fond pro opuštěné a handicapované děti celé Moravy. Ta poslední se uskutečnila v minulém týdnu a byla malou ochutnávkou toho, co fond připravil pro Slavnost města.

PORG otevřel základní školu a gymnázium v Ostravě

7. září 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Je 1. září 2011, 9 hodin ráno. Kolem 120 studentů, jejich rodičů, pedagogů i vedení školy je plno očekávání. První obnovené reálné gymnázium - instituce prověřená dvacetiletými zkušenostmi a objektivními výsledky, otevírá v metropoli Moravskoslezského kraje svou první mimopražskou školu. PORG Ostrava začíná psát svou historii.

Od příštího roku bude v Novém Jičíně nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

6. září 2011 11:13 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Sociální odbor městského úřadu Nový Jičín připravuje návrh na vznik nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v příštím roce.

Den melanomu v Komplexním onkologickém centru Nový Jičín

6. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nepodceňujte prevenci! To bylo ústřední heslo akce s názvem Den prevence Komplexního onkologického centra v Novém Jičíně. Návštěvníci si mohli prohlédnou prostory radioterapeutického pracoviště, podívat se na špičkové technologie k léčbě nádorových
onemocnění a nechat si bezplatně vyšetřit znaménka.

Prázdninový sestřih událostí na novojičínsku

5. září 2011 6:19 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Ať chceme nebo ne, prázdniny jsou nenávratně pryč, ale mnohým z nás určitě zůstaly krásné vzpomínky na dovolenou a dny volna. My vám k nim teď přidáme i ohlédnutí za dvěma měsíci plných událostí z Nového Jičína.

Educa začíná nový školní rok k nepoznání i pro vlastní studenty z Nového Jičína

2. září 2011 10:22 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Celé prázdniny se pracovalo na modernizaci Střední odborné školy Educa a škola tak vedle nového kabátu dostala i sedm nových učeben, aulu a multifunkční třídu. Další rekonstrukce, tentokrát pod taktovkou města, budou teprve zahájeny s termínem ukončení - letošní podzim.

Rady pro chovatele pejsků nejen na novojičínsku

2. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nebývale vysoké teploty sužovaly v minulých dnech lidi, ale i jejich němé přátele.Tito dokonce mají těžší, protože jsou po většinou vybaveni hustou srstí a ovlažovat se mohou pouze jazykem a tlapkami.

Na Staré poště v Novém Jičíně je výstava k tématu mořeplavectví

2. září 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jméno rodáka Nového Jičína Eduarda Orla je v posledních dnech skloňováno ve všech pádech. A není se co divit. Letošní Slavnost města se nese celá v duchu tohoto polárníka a doby, ve které žil. Polární výpravy a jeho život připomíná i výstava na Staré poště.

Na novojičínsku se konala soutěž Policejních služebních psů

31. srpna 2011 10:43 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Celé čtyři dny policejní psi prokazovali své dovednosti v Bartošovicích. Psovodi tady také hned první den divákům předvedli specifické schopnosti různých plemen.

První Hoře uzavírá Novojičínské léto 2011

30. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Městské kulturní středisko v pátek vyčerpalo poslední z akcí Novojičínského léta. Teď už se můžeme těšit na vrchol plejády multižánrových víkendů - Slavnost města se ponese ve znamení polárníka Eduarda Orla a její start je připraven na sobotní dopoledne 10. září.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více