Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Městský dechový orchestr Nového Jičína koncertoval v areálu zahrady Nové Slunce

19. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Uplynulý víkend byl na kulturní akce bohatý. A zatímco v pátek si užívalo na náměstí mládí, v neděli si přišli na své příznivci dechovky. V podvečer koncertoval Městský dechový orchestr Nový Jičín a návštěvníci si pochvalovali nejen kvalitní hudbu, ale i netradiční prostředí.

Kuriózní dopravní nehoda v Novém Jičíně

19. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Na dvě hodiny zkomplikovala nehoda nákladního vozidla provoz na ulici Suvorovova v úterý v poledne. Nehoda naštěstí nezpůsobila kromě škody na majetku žádné újmy na zdraví.

Občané Nového Jičína na Baště diskutovali s dirigentem Vladimírem Válkem

17. srpna 2011 7:32 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klub rodáků a přátel Nového Jičína představil dalšího slavného člověka, který se tady narodil. Diváci, kteří do posledního místečka zaplnili věž Bašty, měli jedinečnou možnost setkat se s velikánem české a světové hudby, dirigentem Vladimírem Válkem, který v loňském roce získal Medaili Za zásluhy v oblasti kultury.

Pony Expres přijel do Nového Jičína

17. srpna 2011 7:28 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Úžasnou westernovou show viděli v sobotu všichni, kteří zavítali na novojičínské náměstí. Majitelé legendárního Pony Expressu zasvětili příchozí do jeho historie, westernoví umělci předváděli své dovednosti a na mnohých atrakcích se mohli vyřádit děti i dospělí.

Plné novojičínské náměstí přivítalo skupinu Charlie Straight

16. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské léto i v srpnu navázalo na úspěšné akce předešlých měsíců. A tentokrát naplno přálo i počasí, takže to třinecká skupina Charlie Straight v pátek na našlapaném Masarykově náměstí pěkně rozjela.

Tajemník městského úřadu v Novém Jičíně odstoupil

16. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tajemník městského úřadu Nový Jičín, Tomáš Vindiš, v pondělí odstoupil ze své funkce. Hlavním důvodem tohoto kroku byl jiný názorový pohled na vedení úřadu než mají radní města.

Horká kaše bude uzavírat Novojičínské kulturní léto

15. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Do startu Horké kaše zbývá už jen několik dní, a proto je na místě vás na tuto akci pozvat a nalákat na letošní program. Pořadatelé slibují taneční šílenství, šou plnou hudby, zábavy a letního bláznění. A soutěživí návštěvníci mohou zápolit o zájezd k moři.

Novojičínské náměstí přivítalo skupinu Gang Ala Basta

15. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

První srpnovou akcí Novojičínského léta byl rockový koncert pražské skupiny Gang Ala Basta minulý pátek. Skvělou rockovou náladu umocnilo i konečně zase letní počasí.

Novojičínští hasiči mají speciální tým pro odchyt vosích hnízd

15. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Víte, jak byste si měli poradit s nebezpečným rojem včel anebo likvidovat vosí a sršní hnízda? Koho a kdy přivolat, abyste jednali správně a nezpůsobili škodu ani paniku?

Připravují se změny v novojičínském zpravodaji

15. srpna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Vedení města jednalo o změnách novojičínského zpravodaje. Tou nejzásadnější má být zařazení reklam a zpravodaj všem domácnostem do schránek zdarma.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více