Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

V okolí Nového Jičína začíná oprava mostů a lávky

28. července 2011 18:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Dva zcela nové mosty se ještě v červenci začnou stavět U jezu v Novém Jičíně a v Žilině Na Poříčí. Opravy se dočká i lávka U Kaple v Bludovicích. Mosty strhla blesková povodeň v roce 2009, ta také poškodila zmíněnou lávku. Město na stavby získalo z evropského operačního programu Moravskoslezsko peníze, které pokryjí 92,5 % nákladů.

Městská slavnost v Novém Jičíně je v plném proudu příprav

28. července 2011 12:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Od novojičínských městských slavností nás už dělí jen několik týdnů, a proto je třeba poodkrýt pokličku letošního programu a nalákat návštěvníky. Na začátek vám prozradím, že letošní téma je arktické, plné sněhu z dob slavného rodáka, cestovatele a polárníka Eduarda Orla.

Nový Jičín má svého reprezentanta ČR ve sportovním rybaření

27. července 2011 20:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jednou z nejrozšířenějších českých zálib a sportů je rybaření. Ryby chytají kluci i dospěláci a mezi rybáři se najdou i ženy. Nám se podařilo do tajů tohoto sportu nahlédnout s úspěšným českým reprezentantem a mistrem Evropy Filipem Apjarem.

Zveme vás na charitativní festival Velkolepá párty Novojičínska

27. července 2011 15:01 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Dnešním hostem je Robin Suchánek, pořadatel charitativního festivalu "Velkolepá párty Novojičínska", který se uskuteční 30. a 31. 7. 2011 na zimním stadionu v Novém Jičíně.

Novojičínské léto se tentokrát neslo ve znamení reggae se skupinou Pub Animals

27. července 2011 4:51 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Skupina Pub Animals z Českého Krumlova je letošním držitelem nejznámější tuzemské hudební ceny Anděl v kategorii ska a reggae za debutové album Safar-i. Osmičlenná formace, která před pěti lety začínala v krumlovské hasičárně, zahrála v pátek v rámci novojičínského léta na Masarykově náměstí a pěkně to tady rozjela.

Mezinárodního mistrovství ČR v přesnosti přistání a VI. Mistrovství světa FAI v paraglidingu

26. července 2011 13:05 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Dnes je hostem ve studiu Kamil Konečný, pořadatel Mezinárodního mistrovství ČR v přesnosti přistání a VI. Mistrovství světa FAI v paraglidingu, která se konají ve dnech 22. až 30. července.

Novinky z ostravské ZOO

26. července 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S mluvčí Ostravské zoologické zahrady Šárkou Kalouskovou si povídáme o sloničce Rashmi, ale také o dalších novinkách v ZOO.

Červené kontejnery na elektro odpad jsou také v Novém Jičíně

22. července 2011 9:22 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už od dubna jsou na šesti místech ve městě umístěny červené kontejnery na likvidaci drobného elektroodpadu. Občané tak nemusí vozit nepotřebné elektrospotřebiče až do areálu technických služeb nebo je nesprávně vyhazovat do popelnic na komunální odpad. Je to další krok, jak ještě více třídit odpad.

Blíží se rockový festival amatérů pod názvem Jičínfest

22. července 2011 8:05 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Přípravy Jičínfestu jsou v plném proudu a do jeho začátku zbývá už jen několik posledních dní. Hrát se bude na dvou stages a hlavním hostem je kapela Darg Gamballe.

V Novém Jičíně se jely vozatajské závody za účasti Kladrubáků

22. července 2011 0:58 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jezdecký Klub chovatelů koní Nový Jičín Loučka pořádal o minulém víkendu tradiční závody koní. VI. ročník vozatajské cross country finančně podpořilo město v rámci grantového systému a pro milovníky tohoto sportu je to tradičně vyhledávaná akce. Raritou soutěže byli Kladrubáci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více