Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Připomínka úmrtí generála Laudona v Novém Jičíně

20. července 2011 1:37 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Shromáždění vojáků a zájemců historie u bysty generála Laudona se tradičně uskutečnilo 14. července. Toho dne v roce 1790 generál v Novém Jičíně zemřel. Od roku 1990, kdy na Laudonově úmrtím domě byla instalována bysta, je to už jednadvacáté setkání.

Na novojičínském náměstí hráli herci Divadla Líšeň

19. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Divadelní představení jako součást Novojičínského léta viděli v pátek všichni, kteří vyrazili do ulic za krásného letního večera. Na Masarykově náměstí hráli herci Divadla Líšeň představení s názvem Paramisa.

Novojičínští hasiči mají speciální tým pro chemické a technické služby

19. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Novém Jičíně má speciálním tým - chemicko-technickou službu. Jedná se o hasiče, kteří mají speciální výcvik na vodě, ve výškách, nebo například likvidují chemické látky.

Policisté se začínají vybavovat novými uniformami i v Novém Jičíně

19. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Policisté se v teplých dnech začínají objevovat v ulicích ve zbrusu nových letních uniformách. Jsou to polokošile určené právě pro letní období, které jsou vyrobeny ze speciálních materiálů ve třech barevných provedeních, modré, žluté a bílé, podle toho, jaké službě jsou určeny. Důvodem změny výstroje bylo především bezpečí a pohodlí policistů.

Novojičínské dětské zastupitelstvo řádilo s vodou na náměstí

16. července 2011 0:05 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské děti obyvatelům předvedly, že jsou nejen plné skvělých nápadů, ale že se umí bavit a dělat zábavu pro druhé. Předvedly to na náměstí v pondělí, kdy řádily s vodou a do své zábavy vtáhly i některé kolemjdoucí. Jiným k veselí stačilo se jen na ně dívat a o legraci měli postaráno.

Ozdravování stromů s přednáškou u dětského domova v Novém Jičíně

15. července 2011 16:26 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pro děti v dětském domově před nedávnem připravili zajímavý program. V rámci jednoho odpoledne se mohly seznámit s prací odborníků na ozdravování stromů, spojené s přednáškou. Největší atrakcí byla možnost vyzkoušet si vylézt na desetimetrové stromy.

Nový ředitel NsP v Novém Jičíně

15. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Vedení kraje jmenovalo nového ředitele novojičínské nemocnice. Stal se jím Jaroslav Páník. V následující reportáži se vám v krátkosti představí.  

Novojičínská SOŠ Educa se pustila do rekonstrukce objektu

13. července 2011 5:05 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Prázdniny bývají obvykle dobou, kdy se na školách dělají úpravy, rekonstrukce a přestavby. Podobně to je i na Střední odborné škole Educa, jejíž budova už v den předávání vysvědčení byla k nepoznání. Čelní stěna bez oken, chodby plné prachu, toalety rozkopané a u mnohých prostor bychom jen těžko hádali, k čemu ještě před nedávnem sloužily.

Novojičínské léto se rozjelo tentokrát na náměstí se skupinou Neřež

12. července 2011 14:21 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské léto je v plném proudu a zatímco proběhly akce už na sportovištích, na Skalkách, v čajovně a dalších místech, na náměstí se program rozjede hlavně v červenci a srpnu. První večerní koncert tady proběhl v pátek a novojičínské posluchače poctila svou návštěvou folková legenda, skupina Neřež.

První prázdninové dny v Novém Jičíně patří sportovním akcím

12. července 2011 11:47 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

První prázdninové dny odstartovaly desetidenní maraton plážových sportů na venkovním bazéně. Turnaje v plážovém volejbale, házené a fotbale se tady hrály za každého počasí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více