Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Konec prvoligového basketbalu v Novém Jičíně

30. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Smutná zpráva postihla novojičínský prvoligový basket, když po 19 odehraných sezónách a mnoha získaných trofejích a medailích, ukončil své působení a nepřihlásil se do nového ročníku NBL pro sezonu 2011-2012. Hlavním důvodem jsou peníze, které se vedení klubu nepodařilo získat.

Novojičínská radnice oceňovala desítky mladých lidí

30. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

S koncem školního roku se rekapituluje, oceňuje a chválí. Novojičínská radnice každoročně oceňuje úspěšné a nadané žáky všech novojičínských škol. To letošní proběhlo v radniční aule v minulém týdnu.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína hostil přednášku o Novojičínských podnikatelích 20. století

30. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Další ze série akcí Rodáků a přátel Nového Jičína proběhla v minulém týdnu. Tentokrát na téma o novojičínských podnikatelích 20. století. Na začátku se předávalo ocenění za dlouholetou obětavou spolupráci s německými přáteli.

Svátek hudby se konal na Novojičínském náměstí a v Nové galerii Žerotínského zámku

29. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Další ze série akcí Rodáků a přátel Nového Jičína proběhla v minulém týdnu. Tentokrát na téma o novojičínských podnikatelích 20. století. Na začátku se předávalo ocenění za dlouholetou obětavou spolupráci s německými přáteli.

Velký sportovní den přichystalo SVČ Fokus pro všechny děti ve městě

28. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Před časem proběhl ve Smetanových sadech v Novém Jičíně Velký sportovní den, který pořádalo Středisko volného času Fokus. V dopoledních i odpoledních hodinách se tady zájemci mohli utkat v 15 různých sportech.

Cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic má zelenou

27. června 2011 11:39 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Bývalou železniční trať směrem na Hostašovice, kterou v roce 2009 zničila blesková povodeň, nahradí v blízké budoucnosti cyklotrasa. Pro konstruktivní jednání vytvořil Nový Jičín, Hostašovice, Mořkov, Hodslavice a Životice Svazek obcí, který zaručuje stabilitu a jednotný postup při její výstavbě. Jednání, která proběhla na ministerstvu v minulých dnech, svazek ubezpečila, že cyklotrasa má zelenou.

Novým Jičínem se opět prohnala vlna in-line bruslařů

27. června 2011 0:58 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Středisko volného času Fokus v Novém Jičíně připravilo pro milovníky in line bruslení letos už druhou projížďku večerním městem. Organizátoři připravili trasu delší než poprvé, jela se dvě kola, takže bruslaři měli v cíli ve svých nohách 12 kilometrů.

Výstava minerálů z těžby na Odersku a Fulnecku je k vidění v prostorách kunínského zámku

26. června 2011 2:34 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novou expozici historie těžby na Odersku a Fulnecku připravilo Muzeum Novojičínska díky kurátorovi výstavy Bronislavu Novosadovi, který je vášnivým sběratelem kamenů. Velkou měrou přispěli také Historicko vlastivědný spolek z Oder a muzeum v Suchdole nad Odrou.

Divadelní dílna už po páté v Novojičínském kamenném divadle

24. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Magické prostředí kamenného divadla opět přivítalo milovníky tohoto umění. Už po patnácté tady ožilo místo bývalého kamenolomu, který naši předkové kdysi užívali ke kulturnímu vyžití. Přehlídku zahájil Dětský divadelní soubor Fantazie novojičínským příběhem ztracených kufrů a linie her, parodií nebo poct městu se zachovala po celý večer.

Na statek do Bludovic u Nového Jičína jezdí handicapovaní ze širokého okolí

23. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Občanské sdružení Bludička spolupracuje už od roku 2006 s Denním centrem Archa Hranice, které navštěvují klienti s kombinovanými vadami. Na statek do Bludovic tak pravidelně v průběhu letních měsíců přijíždějí handicapovaní lidé na hipoterapii, jejíž součástí je také práce na statku.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více