Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Novojičínské kino promítalo absolventské dílo Janek a Anežka

22. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Absolvenstské dílo čtyřech studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně mohli vidět všichni přiznivci historických pověstí před několika dny v novojičínském kině. Kameraman pohádky, Robert Nekl je rodilý Novojičíňák.

Novojičínské náměstí opět žilo sportem, tentokrát basketbalem

21. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V několik hracích hřišť pro streetball se změnilo minulý víkend novojičínské náměstí. Basketbalový klub s Fokusem tady pořádali už 15. ročník turnaje, který se opět mohl vrátit na náměstí díky jeho rekonstrukci a přejícímu slunečnému počasí.

Svazek obcí regionu Novojičínska zahájil odkanalizování

21. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový Jičín, Kopřivnice, Mořkov a Životice u Nového Jičína vytvořily v roce 2006 Svazek obcí regionu Novojičínska. Jeho hlavním cílem bylo splnit zákonem danou povinnost na odkanalizování obcí nad dva tisíce obyvatel. Svazek zaručuje větší profesionalitu, ekonomickou záruku a stabilitu. Díky těmto předpokladům se na základě zpracované dokumentace podařilo získat nemalé peníze z fondů EU.

Zadlužování občanů je téma přednášky pro odbornou veřejnost v Novém Jičíně

20. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Projekt města Nový Jičín pod názvem "Jak na dluhy" chce pomoci občanům i odborné veřejnosti řešit problematiku prevence zadlužování, poklesu příjmů obyvatel, ale také lákavých reklam na finanční produkty.

Revitalizace sídliště Máj v Novém Jičíně končí po několika měsících předáním občanům k užívání

20. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

První etapa revitalizace sídliště Máj mezi ulicemi Jubilejní a Budovatelů je po několika měsících dokončena a předána obyvatelům k užívání. Druhou etapu to čeká v příštím měsíci.
Nejstarší a největší sídliště ve městě tak dostalo nové chodníky, osvětlení, dětská hřiště i mobiliář za necelých sedm milionů korun.

Novojičínští archiváři připravili komentované prohlídky k Mezinárodnímu dni archivů

15. června 2011 12:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Mezinárodní den archivů a archivářů se rozhodnutím Mezinárodní archivní rady slaví 9. června. Státní archivy severní Moravy a Slezska, Archiv města Ostravy a poprvé také archiv akciové společnosti Vítkovice letos pro tento den připravili řadu zajímavých akcí, které jednotně nazvali Archivy veřejnosti otevřené.

O bezpečnosti v období prázdnin s novojičínskými hasiči

15. června 2011 10:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Prázdniny jsou sice obdobím odpočinku, dovolených a letních radovánek, ale neměli bychom zapomínat na bezpečnost dětí, a to jak na silnici, tak i při zvídavých hrách. Proto dnes přinášíme několik rad od hasičů.

Ahmed Mansour vystavuje kresby v Novojičínské výstavní síni Stará pošta

15. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už podruhé mohou milovníci výtvarného umění obdivovat kresby Egypaťana Ahmeda Mansoura Dva kouty. Ve výstavní síni Stará pošta jsou ke shlédnutí do 28. června.

Historičtí vojáci obléhali místní část Nového Jičína - Žilinu

14. června 2011 21:33 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Historičtí vojáci obléhali místní část Žilinu počátkem června. Nemusíte se obávat, šlo jen o ukázky vojenské techniky. Akce ale byla o to zajímavější, že návštěvníci viděli a na vlastní kůži mohli vyzkoušeti tehdejší vojenský život.

Elektronické aukce na novojičínské radnici se rozběhly naplno

14. června 2011 19:25 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

O tom, že i Nový Jičín zavedl zprůhlednění a zjednodušení výběrových řízení, pomocí kterých ušetří desítky procent nákladů, jsme vás už informovali. Město má za sebou už několik elektornických aukcí a řadu ještě pro tento rok chystá. Prozatímní úspory jdou do rezervního fondu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více