Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Klub turistů uspořádal pochod kolem Nového Jičína

7. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klub turistů pořádá každoročně pochod kolem Nového Jičína, ten letošní proběhl o minulém víkendu a zájem o něj byl už tradičně velký. Byla připraveny tři trasy a jejich délku si každý vybíral podle kondice.

Začaly práce na výkopu kanalizační sítě v městské části Nového Jičína - Žilina

6. června 2011 5:55 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Práce na budování nové kanalizační sítě v novojičínské městské části Žilina se rozběhly v posledních květnových dnech. Přestože byli tamní občané o pracech informováni, vyjádřili někteří z nich obavy z uzavření automobilového provozu a doručili na městský úřad petici.

38. ročník Letních sportovních her chlapců výchovných ústavů proběhl na novojičínských sportovištích

6. června 2011 1:50 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

38. ročník Letních sportovních her pro chlapce z výchovných ústavů České republiky se uskutečnil koncem května v Novém Jičíně. V průběhu několika dní kluci zápolili v mnoha disciplínách.

Nový Jičín je zapojen do projektu historických měst

5. června 2011 6:40 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový Jičín se zapojil do projektu čtrnácti měst, která v minulosti za výbornou péči o památky získala titul Historické město roku. Cílem je přilákat nové turisty nejen do historických částí města, ale pozvat je i na sportovní a kulturní aktivity. Součástí projektu je soutěž pro ty, kteří navštíví nejméně šest měst zapojených do projektu.

SVČ Fokus Nový Jičín po roce představuje letní tábory pro děti na celé prázdniny

3. června 2011 14:36 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

S blížícími se prázdninami vám přinášíme nabídku letních dětských pobytů a příměstských táborů, které organizuje Středisko volného času Fokus. Z pestré nabídky si vybere nejedno dítě a i ten nejnáročnější rodič.

Novojičínský venkovní bazén zahájil letní sezónu na Den dětí

3. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Slunečné a teplé počasí posledních dní přímo vybízí k návštěvě koupaliště, které se v celém kraji postupně napouštějí a otevírají. Novojičínské je otevřeno ode dneška a pro děti tady byl připraven Velký den dětí k jejich středečnímu svátku.

V Novojičínském klubu Galerka představili literárně hudební pořad

2. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Bohém nebo princ české literatury František Gellner, tak se jmenoval literárně-hudební pořad, pod scénaristickou taktovkou Jany Homolové. V Klubu Galerka Městského kulturního střediska jej v minulých dnech uvedl novojičínský Literární klub.

Zimní stadion v Novém Jičíně se i v letních měsících snaží přilákat obyvatele města na různé sporty

1. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Hokejový klub Nový Jičín se snaží o to, aby zimní stadion nebyl mimo sezónu uzavřený, ale aby byl přístupný pro jiné než zimní sporty a stal se tak střediskem sportování pro všechny věkové kategorie. Proto hned po ukončení hokejové sezóny byla na plochu položena speciální in line plocha, která nabízí širokou škálu využití.

Slavnostní spuštění magnetické rezonance v Novojičínské nemocnici

1. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Před časem jsme vás informovali o zkušebním provozu magnetické rezonance na radiologickém oddělení Novojičínské nemocnice. V těchto dnech zdravotníci spustili ostrý provoz, kterému předcházelo slavnostní přestřižení pásky.

Muzeum v Novém Jičíně získalo do své sbírky unikátní plány letadla

25. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Muzeum Novojičínska získalo do své sbírky unikátní kousek. Jedná se o originál nákresu letadla z roku 1929 konstruktéra Viléma Žurovce. Výkres pro muzeum objevil František Pavelčík z příborského Svazu letců v soukromém archívu sběratele a my vás zveme ke slavnostnímu předání muzeu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více