Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

9 tisíc kilometrů a 150 dětských domovů, to je cesta Miroslava Orose na motorovém padáku

25. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Za 90 dní chce Miroslav Oros urazit na svém motorovém padáku devět tisíc kilometrů. Jeho trasou je 150 dětských domovů, z nichž dvacet se zapojilo do spolupráce a mezi nimi je i novojičínský dětský domov.

V Novém Jičíně se poprvé bruslilo na in-line bruslích po celém městě a to ve večerních hodinách

25. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Středisko volného času Fokus Nový Jičín připravilo pro milovníky in-line bruslení jedinečnou možnostprojíždět se večerním městem. Ti tak měli možnost bezpečně si zabruslit na větší vzdálenosti, protože v Novém Jičíně moc možností k tomuto oblíbenému sportu není.

Muzeum Nového Jičína dostalo do svých sbírek unikátní nákres letadla

23. května 2011 3:24 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Muzeum Novojičínska získalo do své sbírky unikátní kousek. Jedná se o originál nákresu letadla z roku 1929 konstruktéra Viléma Žurovce. Výkres pro muzeum objevil František Pavelčík z příborského Svazu letců v soukromém archivu sběratele.

Spolupráce městské policie a denního stacionáře Škola života měla další pokračování při ukázce sebeobrany

23. května 2011 2:18 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už celé čtyři roky trvá spolupráce novojičínské Městské policie s denním stacionářem Škola života. Vzájemně se navštěvují a policisté jim přibližují nejen svou práci, ale také nástrahy každodenního života, se kterými se klienti mohou setkat.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína hostil syna malíře Otto Kraigher-Mlčocha

22. května 2011 8:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klub rodáků a přátel Nového Jičína sleduje významná výročí, která se k městu nebo lidem vztahují, a tak nemohli přehlédnout ani to, že významný malíř Oto Kraigher-Mlčoch by se letos dožil 125 let.

Mladí basketbalisté z Nového Jičína postupují do extraligy

21. května 2011 8:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínští basketbalisté U 16 po vítězství ve své skupině B ligy kadetů úspěšně sehráli na domácí palubovce kvalifikaci o postup do extraligy U 17. Porazili Kondory Liberec i Lokomotivu Plzeň a začíná se o nich mluvit jako o nových nadějích novojičínského basketbalu.

Podnikatelé z Nového Jičína a okolí vystavovali a předváděli své služby na 12. ročníku Veletrhu Novojičínska

20. května 2011 14:41 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Město Nový Jičín ve spolupráci s policií ČR, hasičským sborem Moravskoslezského kraje, TJ Nový Jičín a Worm Music Production pořádalo o minulém víkendu už XII. Veletrh Novojičínska, na kterém se letos představila šedesátka vystavovatelů.

Křest, výstava a bitva se odehrály v prostorách Kunínského zámku

20. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Několik významných akcí proběhlo na Kunínském zámku počátkem května v jednom termínu. Vedle křtu knihy o Novém Jičíně návštěvníci mohli zhlédnout výstavu s názvem Šlechta ve službách Masarykovy republiky a zároveň se zúčastnit rekonstrukce historické bitvy.

Novojičínské léto se rozjíždí do všech koutů Nového Jičína

20. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Blíží se prázdniny a s nimi i tradiční Novojičínské léto, které bude stejně jako každý rok probíhat na mnoha místech ve městě a pestrou nabídku Městské kulturní středisko zvolilo tak, aby si svůj program vybral každý.

Hasiči předváděli techniku na novojičínském náměstí všem občanům

20. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Česká asociace hasičských důstojníků každoročně vyhlašuje tak zvaný Den požární bezpečnosti. Ten letošní proběhl na Masarykově náměstí v pátek 13. května.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více