Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Florbalový klub 1. SC WOOW Vítkovice se věnuje výchově malých florbalistů naplno

13. června 2011 8:28 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Florbalový klub 1. SC WOOW Vítkovice má 17 kategorií mužů a žen až pro nejmenší elévy a přípravky. Trpělivou a soustavnou prací s dětmi od čtyř let klub nejenže otevírá brány novým nadějím, ale skvělé výsledky jsou znát na mistrovstvích České republiky.

Náměstek hejtmana MS kraje přijel do Nového Jičína podpořit spolupráci na projektech města

13. června 2011 8:01 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínská radnice se snaží získat podporu vedení Moravskoslezského kraje v chystaných investičních projektech. Pracovní setkání náměstka hejtmana Miroslava Nováka, poslankyně Dany Váhalové a vedení města v minulém týdnu by se dalo označit jako zahájení budoucí spolupráce.

Odvolání ředitele novojičínského kina Květen

13. června 2011 3:57 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Rada města na svém posledním jednání odvolala z funkce ředitele novojičínského kina. Hlavními důvody odvolání bylo manažerské selhání.

Country a folk ovládnou Nový Jičín na ojedinělém festivalu pod názvem Šišák

10. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

3. ročník novojičínského festivalu Šišák proběhne v sobotu 11. června v zahradě Nového Slunce a návštěvníci tady uslyší country a folk. Následující příspěvek vám přiblíží program tohoto ojedinělého festivalu.

Tradiční dvoudenní soutěžní výstava koní se letos konala v místní části Nového Jičína - Žilině

10. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tradiční dvoudenní soutěžní výstava proběhla v areálu chovu koní v místní části Žilina v minulých dnech. Pravidelně se tady sjíždějí chovatelé a vystavovatelé z celého MS kraje, letos k nim přibyli milovníci koní z Přerovska a jižní Moravy.

Učitelka i žák tragicky zahynuli na výletě novojičínských školáků

10. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Na Základní škole Jubilejní vládne od rána obrovský smutek stíhaný pláčem a vzpomínkami na spolužáka a jeho učitelku, kteří se utopili na výletě. Před školou vlaje černý prapor a u hlavního vstupu spolužáci mrtvého chlapce vytvořili hned ráno pietní místo, kam chodí zapalovat svíčky a pokládat kytky.

Pracovní setkání předtavitelů MS kraje a vedení města Nový Jičín

10. června 2011 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Novojičínská radnice se snaží získat podporu vedení Moravskoslezského kraje v chystaných investičních projektech. Pracovní setkání náměstka hejtmana Miroslava Nováka, poslankyně Dany Váhalové a vedení města v minulém týdnu by se dalo označit jako zahájení budoucí spolupráce.

Evropský den plavání v Novém Jičíně

9. června 2011 6:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Ke zcela nové soutěži Evropský den plavání se připojil i Nový Jičín. Akci podpořilo téměř sedm set domácích plavců, kteří volným způsobem odplavali 100 metrů. Svému městu tak pomohli získat v kategorii měst do 100 000 obyvatel druhé místo v československé konkurenci za městem Žilinou.

Májová merenda a nová písnička o Novém Jičíně v podání dua Janík a Ptáček

9. června 2011 4:53 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Májová merenda, to je název tradiční akce, kterou každoročně pořádá Klub rodáků a přátel Nového Jičína. Letos tady zaznělo hudební vyznání městu, jehož autorem je novojičínský skladatel Václav Ptáček s textařem Janíkem.

Nejpopulárnější pisatel románů Michal Wiewegh zavítal do Novojičínské knihovny

7. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Michal Viewegh je současným nejprodávanějším českým autorem. Jeho nejnovější román, který vyšel před několika týdny se jmenuje Další báječný rok. Setkání se spisovatelem poskytla jeho čtenářům a obdivovatelům novojičínská knihovna.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více