Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Na filipojakubskou noc se otevřely v Novém Jičíně brány muzea a sehrála se zde scénka o vzniku slivovice

6. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Čarodějnice velké, malé, roztomilé i strašidelné byly k vidění minulý víkend v Novém Jičíně. Čarodějnické veselí začalo v pátek kouzelnou zábavou pro děti ve Fokusu a v sobotu se k čarování připojilo muzeum i přátelé a rodáci Nového Jičína.

Elektronické aukce na novojičínské radnici se již zdárně rozjely

6. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V dubnu proběhlo sedm elektronických aukcí a město na nich ušetřilo téměř milion korun oproti předpokládaným cenám uvedeným v rozpočtu města nebo v projektové dokumentaci. Nový systém zadávání zakázek se týkal stavebních prací, dodávky zboží a služeb.

S Janou Horákovou o Ostravské operaci

6. května 2011 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

V těchto dnech probíhají na mnoha místech našeho regionu oslavy osvobození. S paní Janou Horákovou, vedoucí Hrabyňského památníku, vám přiblížíme průběh osvobození v našem kraji.

Sloučení krajských nemocnic se odkládá

6. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Původně zamýšlené sloučení sedmi krajských nemocnic se zatím odkládá. Krajská rada tento bod stáhla z programu jednání zastupitelstva, které proběhlo v minulém týdnu. Podkladem pro tento krok byla snaha některých měst o zachování samostatných nemocnic. Mezi ně patří i Nový Jičín, kde snahu zastupitelů znásobila petice místního sdružení Občanské demokratické strany.

Novojičínští žáci obsadili na florbalovém turnaji krásné třetí místo

3. května 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Ostravská ČEZ Aréna se stala hostitelem Velkého finále největšího florbalového turnaje ČEZ Street Hockey 2011. Turnaje se v průběhu uplynulých měsíců zúčastnilo téměř 7 tisíc dětí ze základních škol v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a z okresu Vsetín. Ti nejlepší se pak o celkové vítězství utkali právě ve velkém finále v Ostravě.

ZUŠ Nový Jičín roztančila na dva dny celé město

2. května 2011 4:23 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Beskydské divadlo bylo v minulém týdnu dějištěm dvoudenního tanečního maratonu. Základní umělecká škola tady měla závěrečný koncert tanečního oboru. A o jeho tradici a kvalitě svědčí vyprodaný sál po oba dny.

Sté narozeniny občana Nového Jičína pana Viléma Kalíška

1. května 2011 4:13 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Sté narozeniny oslavil minulý týden Vilém Kalíšek, který se svou ženou Annou žije v Domově Paprsek. Jeho radou jak se dožít stovky, je neflámovat, pracovat a užívat bylinky.

Muzeum Nového Jičína připravilo pro občany přednášku o rozmachu města s dobovými fotografiemi

30. dubna 2011 5:43 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské muzeum připravilo pro zájemce poutavou přednášku o historii města. Dobové fotografie mapovaly největší rozmach Nového Jičína od poloviny 19. století až po první světovou válku.

Mládež v akci je projekt na podporu dobrých nápadů mladých lidí, na které se těžce shánějí peníze

29. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Mladí lidé, kteří mají zajímavé nápady a chtějí je zrealizovat, ale chybí jim peníze, měli možnost získat cenné informace na semináři s názvem Mládež v akci. Během tří hodin tady probíhaly ukázky formulace nápadů, aby vznikl úspěšný projekt, ale také prezentace už jednoho úspěšného, právě od Novojičíňáků.

Pěvecké soubory a také hosté Gymnázia Nového Jičína prezentovaly svou dosavadní činnost

29. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pěvecké sbory Puelae et pueri, Sextet minus a Jazzový kvartet z Frenštátu pod Radhoštěm se představily v Beskydském divadle. Domácí sbor z gymnázia prezentoval program, se kterým se úspěšně uvedl na postupové soutěži v Ostravě, a zároveň skladby, které zazní na
mezinárodní soutěži ve Finsku.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více