Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hasičský záchranný sbor v Novém Jičíně obhospodařuje Sklad civilní obrany

29. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje má od loňského roku v majetku budovu Skladu civilní ochrany, která kdysi sloužila jako Víceúčelové zařízení Okresního úřadu. Sklad hasiči využívají zejména pro uložení techniky, jako jsou čluny, stanové kontejnery nebo elektrocentrály.

V Novojičínské nemocnici provádějí speciální operace hrtanu

26. dubna 2011 7:22 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínská nemocnice je jednou ze tří v republice, která provádí speciální operace v rámci fungování komplexního onkologického centra. Díky specializaci a umu lékařů, je tak velkou nadějí pro pacienty s nádorovým onemocněním.

Velikonoční jarmark v prostorách novojičínského muzea byl plný hudby a dobré nálady

26. dubna 2011 0:14 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V sobotu svátky jara v Novém Jičíně zahájil jarmark v muzeu a na ten navázalo tradiční týdenní velikonoční jarmarčení pod širým nebem. Zboží ve stáncích připomínalo, že Velikonoce jsou tady a nescházela ani dobrá nálada.

Den Země se odehrál na Masarykově náměstí v Novém Jičíně

23. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Svátek Dne země je věnovaný Zemi a každoročně jej slavíme 22. dubna. Je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, který upozorňuje lidi na dopady ničení životního prostředí. Každoročně si jej aktivně připomíná i město Nový Jičín.

Děti z Mateřské školky Trojlístek v Novém Jičíně netradičně slavily Velikonoce

22. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Děti z mateřské školy Trojlístek na ulici Komenského si pro své rodiče a příznivce připravily roztomilé velikonoční radování netradičním způsobem. Podívejte se tam s námi....

Slezská diakonie Nový Jičín zpřístupnila své prostory návštěvníkům

22. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Středisko Effatha Nový Jičín Slezská diakonie zpřístupnilo v minulých dnech své prostory pro všechny zájemce. Tato sociálně terapeutická dílna podporuje lidi s mentálním a kombinovaným postižením a klade důraz na jedinečnost a důstojnost uživatelů.

Křesťanské svátky vrcholí a děti z novojičínské farnosti se na bohoslužbu připravily

22. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům a jejich datum není přesně stanoveno. Ostatní pohyblivé svátky celého roku se vždy odvozují právě od data Velikonoční neděle. Letos připadly svátky jara na konec dubna.

Do Nového Jičína přijeli hráči amerického fotbalu na tradiční přípravu

19. dubna 2011 0:31 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Před několika dny jsme v Novém Jičíně narazili na americké fotbalisty. Tým brněnských hráčů, který trénoval na umělém trávníku na prvoligovou sezónu amerického fotbalu České republiky.

Novojičínští divadelníci předvedli domácímu publiku hru pod názvem Úlet

19. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Divadelní hru Bernarda Sleda "Úlet" zpracovali novojičínští ochotníci a domácímu publiku se ji představili počátkem dubna. Komedie ze života, lehce humorně laděná a s notnou dávkou nadsázky, měla velký divácký úspěch.

Přehlídka bojových umění se konala ve SVČ Fokus Nový Jičín

18. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Středisko volného času Fokus připravilo pro všechny děti a příznivce bojových umění velkou přehlídku. K vidění byli karatisti, aikidisté, tajemná Capoeira nebo tai-chi. O tyto ukázky je zájem pravidelně každý rok.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více