Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Zápisy do mateřských školek se rozjely v Novém Jičíně naplno

6. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tento týden probíhají v mateřinkách zápisy nových dětí, které nastoupí 1. září. Jednou ze základních podmínek pro jejich přijetí je věk dítěte, tedy tři roky, ale také zvládnutí tělesné hygieny nebo samostatnost při jídle. Navštívili jsme doslova první minuty zápisu v mateřské škole na ulici Revoluční.

Likvidace novojičínské tabačky je u konce, kolem stavby je zvýšená prašnost

5. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Bývalá továrna na cigarety, Tabačka Nový Jičín, je nenávratně pryč. Zhruba po dvanácti letech od ukončení výroby, padly v minulých dnech i poslední kousky zdi rozsáhlého komplexu obřích budov, které dvě staletí vítaly návštěvníky města. Likvidaci vnímali všichni občané, ale ti, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti měli problémy se zvýšenou prašností.

Reprezentanti stolního tenisu se sešli v Novém Jičíně

1. dubna 2011 3:52 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V minulém týdnu přivítali stolní tenisté Nového Jičína reprezentaci sluchově postižených brněnských hráčů na třídenním soustředění.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína pořádal přednášku o Uzbekistánu

1. dubna 2011 2:23 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klub rodáků a přátel Nového Jičína pořádal v minulých dnech další ze svých úspěšných akcí. Jednalo se o přednášku o cestování po Uzbekistánu, kterou absolvovala výprava novojičínských pedagogů.

V Novojičínské nemocnici mají speciální centrum pro děti s atopickým ekzémem

31. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Před třemi lety začalo fungovat na dětském oddělení novojičínské nemocnice speciální centrum pro děti postižené atopickým ekzémem. Skvělá práce týmů odborníků byla několikrát oceněna na lékařských sympóziích s akceptací celkové léčby a přístupu k takto nemocným dětem.

Soutěž Novojičínské taneční léto proběhla ve Fokusu a moc se líbila

31. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Na stupně vítězů, velké taneční soutěže Novojičínské taneční jaro, které proběhlo poslední březnový víkend, vystoupaly i děti Nového Jičína. Skupina tanečníků No Limit z Fokusu v choreografii Jana Vindiše zvítězila v kategorii disco dance.

Jičínfest se připravuje v nové podobě a opět v Amfiteátru na Skalkách

30. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V roce 2003 proběhl první ročník festivalu na podporu skupin z Nového Jičína a jeho bývalého okresu s názvem Jičínfest. Jeho hlavní myšlenkou je umožnit skupinám zahrát si na plně technicky vybaveném pódiu před maximálním počtem diváků a aktivně zapojit účinkující do příprav i průběhu festivalu.

Zastupitelstvo dětí uspořádalo charitativní akci pro svoz dětí do Speciální školy

29. března 2011 14:53 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zastupitelstvo dětí a mládeže Nový Jičín získalo peníze pro Základní a mateřskou speciální školu na sportovním plese, kde dražilo věci sportovců a k nim připadalo výtěžek ze vstupného z charitativního koncertu ve Fokusu. Celková částka, kterou studenti nakonec dětem předávali, se vyšplhala k sedmi tisícům korun.

Náměstí v Novém Jičíně opět v obležení holubů

29. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Holubi v centrech měst. Pro někoho zábava, pro jiné kousek přírody v uspěchaném dni nebo ukrácení doby čekání jejich pozorováním či krmením. A tady vzniká problém. Mají-li totiž tito ptáci příhodné podmínky pro rozmnožování a k tomu je potrava doslova na chodníku, ve městě se usídlí.

Novojičínská městská tržnice prochází reklamačním řízením

28. března 2011 4:43 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Vedení města v současné době řeší reklamaci Městské tržnice, respektive jejího zastřešení. Tady se údajně nejvíce problémů objevuje v zimě kvůli sněhu, který se na střeše hromadí, ledovatí a může ohrozit kolemjdoucí občany.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více