Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Samá medaile a nejúspěšnější sportovec, to je Matěj Obšivač

18. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

O nejúspěšnějším novojičínském ploutvaři Matěji Obšivačovi jsme vás už informovali. Ze světového poháru dovezl 13 medailí, z toho devět zlatých, byl vyhlášen mezi nejúspěšnějšími sportovci Novojičínska a uznání se mu dostalo také na radnici města.

Klub vodních sportů Laguna sbírá samé úspěchy

16. března 2011 3:52 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klub vodních sportů Laguna Nový Jičín má přes dvě stě registrovaných členů, ale stará se ještě o dalších 150 malých plaváčků. Tentokrát jsme zavítali za borci oddílu plavání s ploutví, který slaví velké úspěchy doma, ale i ve světových vodách.

Hasiči varují před vypalováním trávy na Novojičínsku

16. března 2011 3:38 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pomalu nás začínají oblažovat první paprsky jarního sluníčka a mnozí z nás se už nemohou dočkat práce na svých zahrádkách. Pro hasiče je jaro obdobím zvýšeného počtu zásahů u požárů, které způsobí neopatrní lidé při úklidu na zahrádce nebo při odstraňování staré trávy na loukách a zatravněných plochách.

Městský úřad naplánoval na příští měsíce interní audit

15. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Vedení města naplánovalo na příští měsíce interní audit, který se bude týkat personální oblasti, ale také například prověřování smluv za roky 2006 až 2010. Audit se dotkne městského úřadu, technický služeb a bytového podniku města.

Demolice v objektu bývalé tabákové továrny pokračuje

11. března 2011 3:29 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Po ukončení výroby cigaret v Novém Jičíně v roce 1999 prodala společnost Philip Morris bývalý areál Tabačky developerské společnosti Mocero. Ta od srpna loňského roku provádí demolici někdejší známé továrny na cigarety, která byla ještě před dvanácti lety významným novojičínským zaměstnavatelem.

Netradiční výstava dětí Mateřské školy Sady

10. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tvořivé ruce dětí, aneb co už všechno umíme, na výstavě sdělíme, to je název netradiční výstavy dětí Mateřské školy Sady, která probíhá na Staré poště v Novém Jičíně od minulého týdne do 30. března. Vernisáž výstavy byla okořeněna roztomilým vystoupením dětí.

Setkání tajemníků Moravskoslezského kraje

10. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Tajemníci radnic Moravskoslezského kraje se v minulém týdnu sešli na devátém neformálním setkání. Tentokrát se vrátili do Studénky, kde tyto společné schůzky v roce 2009 začaly.

Novojičinská nemocnice má přístroj na magnetickou rezonanci

10. března 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínská nemocnice rozšířila své vybavení o další přístroj, tak zvanou magnetickou rezonanci. Jedná se o diagnostický přístroj, který nahradí v některých případech CT vyšetření. Zkušební provoz bude spuštěn v příštím týdnu.

V Novojičínském divadle proběhla slavnostní promoce

8. března 2011 14:05 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Beskydské divadlo Nový Jičín, kde v pátek proběhla slavnostní promoce, praskalo krátce po poledni doslova ve švech. A není se čemu divit, téměř sedmdesát studentů dorazila ke kýženému cíli a obdržený bakalářský nebo inženýrský diplom toho byl důkazem.

Novojičínské muzeum se připravuje na sezónu

8. března 2011 5:20 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínské muzeum vám určitě nemusíme představovat, ale s blížící se sezónou jsme pro vás připravili malou procházku Žerotínským zámkem, kde muzeum sídlí. Snad vás inspirujeme k jeho návštěvě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více