Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Soutěž pro všechny zájemce o basketbal zná svého vítěze

26. února 2011 5:59 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Místo na střídačce je volné, to je název soutěže, kterou pořádalo Středisko volného času Fokus s basketbalovým klubem. Vítězem se stal David Hlaváček a užil si tak atmosféru zápasu naplno.

Farní maškarní ples pro děti z Novojičínska

26. února 2011 5:38 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Mladé rodiny, které pracují při místní faře a říkají si Hnízdo, pořádají každoročně maškarní ples pro děti. Zajímavostí toho letošního byla papírová loď, která na sál postupně připlouvala s princeznami, čaroději, beruškami a dalšími roztomilými maskami, které se všem přítomným zvědavcům představily v plné své kráse.

O infokiosky je mezi občany Nového Jičína velký zájem

25. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zhruba před šesti lety byly v rámci budování metropolitní sítě v Novém Jičíně postupně v různých částech města umístěny infokiosky. Ty uživatelům poskytují přístup k internetu čtyřiadvacet hodin denně. Bohužel se ale stává, že jsou některé z nich nefunkční, a to kvůli extrémnímu počasí nebo vandalům, kteří úmyslně kiosky ničí.

Novojičínské náměstí má stále nefunkční elektro sloupky

22. února 2011 9:22 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Při kompletní rekonstrukci novojičínského náměstí v roce 2009 se řešilo rovněž připojení elektrického vedení pro akce, které se pravidelně na náměstí konají. Sloupky elektrického připojení jsou zapuštěny v dlažbě tak, aby nenarušovaly vzhled náměstí. Bohužel před více než rokem se zjistilo, že nejsou fukční.

Vyhodnocení nejlepších strážníků městské policie v Novém Jičíně

22. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Každým rokem jsou vyhodnoceni nejlepší strážníci městské policie Nový Jičín. Letos byli za rok 2010 na radnici oceněni čtyři z jednatřiceti strážníků a gratulovala jim celá právě zasedající rada města.

Pečovatelská služba Nový Jičín připravila pro své klienty motýlkový ples

19. února 2011 6:01 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pečovatelská služba Nový Jičín se snaží v průběhu roku svým klientům zpestřit dny. Pořádá pro ně zájezdy, společenské večery nebo soutěže. V právě probíhající plesové sezóně pro ně pracovníci připravili bály a protože jsou v Novém Jičíně tři domy s pečovatelskou službou, byl každý z nich zaměřen podle návrhu tamních bydlících.

Morava cup vyhráli basketbalisté Unibonu Nový Jičín

18. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V rámci posledního zápasu Morava Cupu se na novojičínské palubovce ve středu střetli domácí hráči s týmem Basketball Brno. Přestože byl celkový výsledek tohoto turnaje znám už před začátkem utkání, protože hráči Unibonu ani jednou neprohráli, cíl domácích byl jasný - vyhrát a tím potvrdit celkové vítězství.

Nemocnice v Novém Jičíně má statut Komplexního onkologického centra

18. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nemocnici v Novém Jičíně byl potvrzen statut Komplexního onkologického centra. Toto osvědčení vydal na základě doporučení Pracovní skupiny pro superspecializovanou péči v oblasti onkologie a hematoonkologie ministr zdravotnictví Leoš Heger. O nemocnici to vypovídá, že se stále drží v České republice v oblasti diagnostikování a léčby onkologických onemocnění na špici.

Nové oční centrum v Novém Jičíně

15. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V nově postaveném objektu v centru města zahájilo minulý týden provoz novojičínské oční centrum, které ještě donedávna sídlilo v přízemí polikliniky v blízkosti novojičínského autobusového nádraží. Tyto prostory, ve kterých lékaři i pacienti absolvovali ročně desetitisíce vyšetření, však byly již nedostatečné, a proto se společnost Oční Centrum Vision rozhodla vybudovat zázemí nové.

Nový osadní výbor v místní části Žilina

15. února 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pro místní část Nový Jičín Žilina byl zvolen nový osadní výbor. Ten si dal jako prioritu aktivní spolupráci s novojičínskou radnicí a zejména s místními obyvateli.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více