Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hejtman Jaroslav Palas předával hasičským záchranným sborům novou techniku

16. prosince 2010 6:29 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezský kraj každoročně v závěru roku děkuje hasičským záchranným sborům, a to formou nového technického vybavení. Letos předal hejtman kraje dobrovolným i profesionálním hasičům techniku za téměř devět milionů korun.

Vražda seniorky v Novém Jičíně

14. prosince 2010 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V sobotu přijali policisté oznámení o nálezu mrtvé ženy v rodinném domě v Novém Jičíně. Od počátku bylo zřejmé, že na smrti ženy měla podíl jiná osoba. Z předběžných výsledků pitvy vyplynulo, že paní měla po těle mnohačetná bodná poranění, na následky kterých na místě zemřela.  

S primátorem Karviné Tomášem Hanzlem o prioritách pro nadcházející volební období.

9. prosince 2010 0:12 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Se staronovým primátorem Karviné Tomášem Hanzlem hovoříme o složení karvinského zastupitelstva a o prioritách pro nadcházející volební období.

Hasiči zachraňovali cestující z autobusu

9. prosince 2010 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly ve středu 8.12.2010 odpoledne a večer na silnici mezi obcemi Lubojaty a Bítov u nehody linkového autobusu, který skončil na boku v příkopu, opřen o dva vzrostlé stromy. Hasiči pomáhali z autobusu 35 cestujícím, kteří vyvázli bez zranění.

Přijďte si pro vánoční inspiraci na Vánoční jarmark do Opavy

30. listopadu 2010 10:53 | Opava | Renáta E. Orlíková

Také v letošním roce je pro Opavany připraven Vánoční jarmark plný bohatého programu, stánků s výrobky lidových řemesel, vánoční tématikou a nechybí ani vánoční punč. Jarmark už na Horním i Dolním náměstí probíhá od pátku a až do 23. prosince tady můžete nasát pravou vánoční atmosféru.

S ředitelem společnosti PORG Václavem Klausem mladším o PORG Ostrava

29. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S ředitelem společnosti PORG, Václavem Klausem mladším, hovoříme o otevření pobočky soukromého gymnázia a základní školy společnosti PORG v Ostravě.

S režisérkou Gabrielou Haukvicovou-Petrákovou o premiéře muzikálu Marguerite

23. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnešním hostem ve studiu je režisérka Gabriela Haukvicová-Petráková z Národního divadla Moravskoslezského a povídat si budeme o připravované světové premiéře obnovené verze muzikálu MARGUERITE. Premiéra muzikálu proběhne v Divadle Jiřího Myrona 2. prosince v 18,30.

S Petrou Křížovou o dentální hygieně

12. listopadu 2010 13:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem Petrou Křížovou, viceprezidentkou Asociace dentálních hygienistek v České republice, o dentální hygieně.

Primátorem Ostravy zůstává Petr Kajnar (ČSSD)

10. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští zastupitelé dnes odhlasovali jedenáct radních. Sedm křesel obsadila Sociální demokracie, která si také ponechala funkci primátora, čtyři křesla má Občanská demokratická strana. Petru Kajnarovi se jako staronovému primátorovi zvýší počet náměstků z pěti na šest.

Žena skočila z balkonu ve dvanáctém patře

5. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští policisté prověřují okolnosti dvou obdobných událostí, ke kterým došlo v průběhu několika hodin. Kolem 18.30 hodin dne 4.11.2010 byla u jednoho z domů v Ostravě nalezena 64letá žena. Lékař konstatoval smrt ženy po pádu z výšky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více