Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Volby do Senátu 2010:2. kolo - Jaroslav Palas (ČSSD) hostem ve studiu

18. října 2010 0:00 | Bruntál | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je hejtman Moravskoslezského kraje, Jaroslav Palas (ČSSD), který v 1. kole Senátních voleb v obvodě Bruntál získal 32,69 % a bude ve 2. kole bojovat s Jiřím Žákem z ODS (14,11 %).

Sedmnáctiletá dívka zabila druha své matky

15. října 2010 0:00 | Opava | Renáta E. Orlíková

Sedmnáctiletá dívka bodla ve čtvrtek večer v Čermné ve Slezsku na Opavsku druha své matky. Muž na místě zemřel. Dívka je nyní podezřelá z ublížení na zdraví. Policie zatím nechce sdělovat bližší informace.

Hasiči zachránili tři osoby z hořícího domu

15. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Tři osoby zachránili ve čtvrtek večer hasiči z hořícího rodinného domu v Ostravě-Hošťálkovicích. Obyvatelé vilky se nadýchali kouře a museli být ošetřeni zdravotníky. Podle předběžných odhadů plameny na domku způsobily škodu okolo 300.000 korun.  

Dnes ráno se stala hromadná nehoda šesti aut

14. října 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Na dálnici mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou do sebe v mlze narazilo 6 osobních aut. K hromadné nehodě došlo krátce před šestou hodinou ranní za odbočkou na Sviadnov a Staříč. Jeden z řidičů nabouraného vozidla má poraněnou nohu a byl odvezen do nemocnice.

Městské informační centrum Opava

14. října 2010 0:00 | Opava | Renáta E. Orlíková

Dnešním hostem ve studiu TV Polar je Eva Balarinová - vedoucí Městského informačního centra v Opavě. A v krátké besedě se ohlédneme za letošní turistickou sezónou v Opavě, která má co nabídnout.

Komunální volby 2010:Zdeněk Osmanczyk (ČSSD) - kandidát na primátora Havířova

13. října 2010 0:00 | Havířov | Renáta E. Orlíková

Zdeněk Osmanczyk, lídr ČSSD a kandidát na primátora Havířova, představuje vize své strany pro nadcházející volební období.

Komunální volby 2010:Televizní předvolební diskuze ve Studénce nebude

13. října 2010 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Předvolební besedy jsou dnes běžnou formou prezentace politických stran. Předvolební besedy probíhaly v minulých letech také ve Studénce, tentokrát ale vedení města rozhodlo o jejím zrušení, bez toho, aniž by toto rozhodnutí ostatním kandidujícím dopředu avizovala. Opozičním stranám se to ale nelíbí.

Komunální volby 2010:Pavel Dostál (VV) - kandidát do zastupitelstva města Ostrava

12. října 2010 3:05 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Pavel Dostále, kandidát číslo 2 na kandidátce Věcí Veřejných v Ostravě, představuje vizi strany pro město Ostrava.

Střet s tramvají chodec nepřežil

12. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V pondělí 11.10.2010 kolem 19.50 hodin se v Ostravě-Hulvákách na Plzeňské ulici střetla tramvajová souprava s chodcem. Tramvaj řídila 31letá žena. K nehodě došlo asi 30 metrů před viaduktem u křižovatky s ulicí U koupaliště. 26letý chodec utrpěl poranění, kterým v nemocnici podlehl.

Komunální volby 2010:Eva Schwarzová (Ostravak) - kandidátka na primátora Ostravy

12. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Jediná žena, která usiluje o post primátora Ostravy, lídryně hnutí Ostravak Eva Schwarzová představuje vizi strany pro město Ostrava.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více