Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Střet vlaku s autem na Opavsku se obešel bez zranění

5. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes po poledni ve Lhotě u Opavy při srážce motorového vlaku a osobního automobilu. Naštěstí šlo o „lehčí" střet a nehoda na železničním přejezdu na trati mezi Ostravou a Opavou se obešla bez zranění zhruba 120 cestujících a tříčlenné posádky rychlíku i řidiče Škody Octavie.

Smrtelná nehoda na Karvinsku

4. listopadu 2010 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Ke smrtelné dopravní nehodě vyjížděli dnes ráno záchranáři ÚSZS MSK z Karviné. Před sedmou hodinou se v Chotěbuzi čelně střetly Škoda Felicia Combi s dodávkou, jeden z účastníků následky nehody nepřežil.

Ráno došlo v Ostravě k nehodě autobusu s osobním vozem. Řidička auta je těžce zraněna

3. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Podle policie se dnes ráno zranilo devět lidí při srážce autobusu s osobním autem v Ostravě. Nehoda zastavila na hodinu a půl provoz v Petřkovické ulici. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl má informace o nižším počtu zraněných. "Ošetřili jsme pět lidí. Řidička osobního vozu utrpěla těžká poranění. Sanitka ji převezla do ostravské fakultní nemocnice," řekl Humpl.

Leoš Šimánek: Austrálie je malý kontinent, ale ohromná země

29. října 2010 13:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Cestovatel, spisovatel a fotograf Leoš Šimánek vypráví nejen o svých zážitcích z poslední cesty po Austrálii.

V Ostravě byla nalezena mrtvola ženy

26. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští policisté prověřují okolnosti smrti 58leté ženy, která byla nalezena dnes, 26.10.2010 kolem 08.30 hodin v Moravské Ostravě na ulici Havlíčkovo nábřeží (konkrétněji poblíž mostu, na břehu řeky Ostravice). Policisty přivolali na místo strážníci. Policisté do současnosti nezjistili informace, které by nasvědčovaly cizímu zavinění na smrti ženy. Další skutečnosti budou zjištěny také provedenou pitvou.  

Primátor Ostravy, Petr Kajnar (ČSSD), hodnotí výsledky Komunálních voleb 2010

20. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je primátor Ostravy a lídr ostravské ČSSD, Petr Kajnar. "Ostravak bude v zastupitelstvu hodně vidět, ale nemyslím si, že by zamíchal karty nějak zvlášť," říká primátor.

Volby do senátu 2010: 2. kolo - Antonín Maštalíř (ČSSD) hostem ve studiu

20. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je starosta městského obvodu Slezská Ostrava Antonín Maštalíř (ČSSD), který v 1. kole Senátních voleb v obvodě Ostrava-město získal 23,73 % a bude ve 2. kole bojovat s Lianou Janáčkovou kandidující za NEZÁVISLÉ (24,73 %). 

Volby do senátu 2010: 2. kolo - Stanislav Czudek (VV) hostem ve studiu

20. října 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je lékař, Stanislav Czudek (VV), který v 1. kole Senátních voleb v obvodě Frýdek-Místek získal 25,55 % a bude ve 2. kole bojovat s Petrem Gawlasem z ČSSD (27,39 %).

Volby do senátu 2010:2. kolo - Milan Bureš (ODS) hostem ve studiu

19. října 2010 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je Senátor Milan Bureš (ODS), který v 1. kole Senátních voleb v obvodě Nový-Jičín získal 16,54 % a bude ve 2. kole bojovat se Zdeňkem Bestou z ČSSD (16,54 %).

Volby do senátu 2010: 2. kolo - Liana Janáčková (NEZ) hostem ve studiu

18. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu TV Polar je senátorka, Liana Janáčková (NEZ), která v 1. kole Senátních voleb v obvodě Ostrava-město získala 24,73 % a bude ve 2. kole bojovat s Antonínem Maštalířem z ČSSD (23,73 %).  

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více