Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Za domácími zvířaty do usedlosti Bludička chodí nejen studenti, ale také handicapované děti

18. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Dnes už málokde uvidíte typická domácí zvířata. Občanské sdružení Bludička v Bludovicích nabízí zájemcům se o zvířata nejen starat, ale také si vyzkoušet, jak se na statku žije.

Pozvánka na Velikonoce do Nového Jičína na náměstí i do prostor Muzea

18. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Velikonoce jsou nejvýznamnější z křesťanských svátků, a to především proto, že připomínají zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Tyto svátky nás čekají až za několik dní, ale velikonoční jarmark zahájí své týdenní panování v Novém Jičíně v následující dnech.

Krajské nemocnice se budou slučovat do jednoho finančního bloku

18. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Krajští zastupitelé odsouhlasili záměr sloučení sedmi krajských nemocnic v jednu příspěvkovou organizaci, a to k datu 1. 7. 2011. Hlavním důvodem jsou stále se prohlubující finanční dluhy nemocnic. Jejich vedení se však na tento krok dívá skepticky a tvrdí, že tento proces není dostatečně připraven.

Do Nového Jičína přijel inkognito císař Josef II.

16. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Nový Jičín před pár dny na cestě do Ruska za Kateřinou II. poctil jsou návštěvou císař Josef II. Že tomu nemůžete věřit? Máte pravdu, jednalo se o vzpomínkovou akci, kterou uspořádal vojenský historický pluk a řada příznivců novojičínské historie.

Nemocnice v Novém Jičíně má nový dermatoskop, který pracuje v čase

12. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Kožní melanom je jedno z nejrizikovějších nádorových onemocnění. Současná medicína si s ním ale, při včasném odhalení, dokáže v naprosté většině případů poradit. Nemocnice v Novém Jičíně bude od května nově poskytovat vyšetření znamének digitálním dermatoskopem..

Novojičínská Městská policie zahájila výuku na dopravním hřišti pro žáky čtvrtých tříd

11. dubna 2011 4:31 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Policie se snaží všemožnými prostředky připravit děti na to, že jsou součástí silničního provozu. V minulém týdnu jsme vás informovali o akci Zebra se za tebe nerozhlédne, tentokrát vám ukážeme, jak učí městská policie děti zvládat značky a správně reagovat na silnici při jízdě na kole.

I v Novém Jičíně se konala celorepubliková dopravní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne

8. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zebra se za Tebe nerozhlédne, to je název celorepublikové dopravně preventivní akce zaměřené na chodce. V průběhu tohoto týdne policisté dávali dětem u přechodů otázky s dopravní tematikou. A za správnou odpověď rozdávali drobné odměny.

Novojičínský žák výtvarného oboru získal první cenu za svůj obrázek až v Japonsku

8. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Šestiletý Oldřich Poul, žák výtvarného oboru základní umělecké školy, získal v Japonsku prestižní cenu Grand Price. V soutěži, které se zúčastnilo 77 států světa s více než 22 tisíci pracemi, Oldův obrázek chlapce s kočkou byl pro porotu jasnou jedničkou.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně nabízí řadu exkluzivních představení

8. dubna 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Budova Beskydského divadla byla postavena v roce 1886 a až do konce druhé světové války byla využívána německými obyvateli. Po jejich odsunu tady přesídlilo Družstvo Beskydské divadlo, které od roku 1947 provozovalo pravidelnou divadelní činnost. Současné novojičínské divadlo má širokou nabídku profesionálních představení a koncertů, které ročně zhlédne kolem 34 tisíc diváků.

Beseda s Dagmar Dluhošovou, ředitelkou PORG Ostrava

7. dubna 2011 7:45 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

O nově vznikající ostravské pobočce soukromé školy a gymnázia PORG hovoříme s ředitelkou školy, Dagmar Dluhošovou. "Prostě chceme, aby PORG navštěvovaly děti, které mají zájem o studium a jejichž rodiny mají zájem o to, aby dítě dostalo dobré vzdělání," říká Dagmar Dluhošová. 

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více