Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Pěvecký sbor Permoník z Karviné je opět nejlepší na světě

12. července 2011 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Karvinský pěvecký sbor Permoník opět ve světě zvítězil. Loni získal prvenství v Americe v soutěži pěveckých sborů New York Choral Festival. A toto vítězství mu otevřelo cestu do Austrálie.

Janáčkovy Hukvaldy 2011

10. července 2011 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Předsedkyně Fondu Janáčkovy Hukvaldy Bohdana Rywiková nás seznámí s programem letošního ročníku této tradiční kulturní akce.

Novojičínská nemocnice bude zřejmě pronajata na dvacet let

8. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Červnové krajské zastupitelstvo schválilo záměr pronajmout novojičínskou nemocnici akciové společnosti Agel, a to na dvacet let. Podle vyjádření hejtmana Jaroslava Palase je to nejoptimálnější řešení, které ale není v souladu s programem Sociální demokracie. Také proto žádal při osobní návštěvě nemocnice v minulém týdnu vysvětlení předseda strany Bohuslav Sobotka.

Zábavné akce v Novojičínské knihovně na začátku prázdnin, patří k těm nejnavštěvovanějším

8. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

S přicházejícími prázdninami se každoročně pro děti připravují zábavné akce, kvízy, hry nebo soutěže. Jedna taková s názvem "Namaluj si pohádku" proběhla v minulých dnech na prosluněné
zahradě novojičínské knihovny.

Od roku 2012 potřebují "strážní" certifikační zkoušky

8. července 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Předseda občanského sdružení Ostravské slunéčko Petr Otáhal nás seznámí s projektem "Vzdělávání osob se zdravotním postižením k získání pracovního uplatnění na pozici strážný".

V Novém Jičíně již proběhl memoriál Miroslava Rešla v řecko - římském zápase

4. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Rešlův memorial si za léta pořádání vybudoval své místo mezi sportovními akcemi. Memorial vzdává poctu zakladateli oddílu řecko-římských zápasů Miroslavu Rešlovu, který před lety tragicky zahynul. Jedenáctého ročníku se zúčastnili borci z České a Slovenské republiky.

Čajový festival plný hudby se letos přesunul do vnitřních prostor Novojičínské Čajovny Archa

4. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Součástí novojičínského léta byl i čajový minifestival plný muziky, čaje a hlavně pohody. Bohužel kvůli deštivému počasí neopustil zdi čajovny Archa, ale na atmosféře to Čajové zahradě neubralo.

Pohár starosty je tradiční akce Novojičínských škol

4. července 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pohár starosty se řadí mezi tradiční novojičínské akce. Jednotlivé základní školy mezi sebou zápolí ve sportovních disciplínách. Soutěž sice proběhla už před několika týdny, ale výsledky byly oficiálně zveřejněny až v těchto dnech.

Spisovatel Lubomír Man nejen o své knize S Devatenáctkou do Bernu

1. července 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Pozvání do studia TV Polar přijal spisovatel Lubomír Man. Hovořit bude o své knize "S Devatenáctkou do Bernu", která je nazývána hokejovou biblí.

Novojičínští zastupitelé se sešli na svém pátém zasedání s téměř čtyřiceti body k projednání

30. června 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Páté zasedání zastupitelsva Nového Jičína proběhlo v minulém týdnu. Z téměř čtyřicítky bodů, které byly na programu jednání, jsme pro vás dvě z nich nechali okomentovat místostarostu města.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více