Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Novojičínské náměstí zaplnila historická auta a motorky

10. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V rámci svatováclavské vyjížďky veteránů měli v minulém týdnu milovníci historických aut dostaveníčko na Masarykově náměstí. Historičtí krasavci začali svou divokou jízdu v Novém Jičíně a odtud pokračovali do Hodslavic, Štramberku, Kunína a pomyslnou cílovou pásku přetrhli na Starojickém hradě.

Novojičínské muzeum hostilo přednášku o japonských ponorkách

7. října 2011 14:23 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zcela netradiční téma Japonské ponorky 1904 - 2011 vybralo novojičínské muzeum pro příznivce čtvrtečních přednášek. Zajímavým bonusem bylo zapůjčení některých historických materiálů japonským muzeem v Kure.

Jak připravit komíny na topnou sezónu

7. října 2011 12:21 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

S tiskovým mluvčím HZS Ostrava Petrem Kůdelou hovoříme o tom, jak mají majitelé nemovitostí správně připravit komíny na nadcházející topnou sezónu.

Novojičínské dopravní hřiště je plně využito žáky všech škol

7. října 2011 10:17 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Statistika dopravní nehodovosti vypovídá, že na našich silnicích není bezpečno. Zatímco v srpnu 2010 bylo 538 dopravních nehod, za stejné období letošního roku bez tří šest set. Řidiči jezdí rychleji, nedávají přednost v jízdě a jsou bezohlední. Městská policie na novojičínském dopravním hřišti na tento stav připravuje malé cyklisty, budoucí řidiče.

Novojičínské palírny jedou na plné obrázky

7. října 2011 9:12 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Jablka, hrušky, švestky a další druhy ovoce, které jejich majitelé nespotřebovali, teď na podzim putují do palíren. V těch se netrhnou dveře, a proto se zájemci musí včas objednat. I přesto se dostávají na řadu někdy až v pozdních nočních hodinách.

V Novém Jičíně je nové školící středisko pro odborníky i laiky

7. října 2011 7:14 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V Novém Jičíně za pomoci dotačních titulů Evropské unie vybudovala společnost ATS aplikované technické systémy nové školící středisko. Budou se tady vzdělávat manažeři předních světových firem, ale třeba i lidé bez práce, kteří mají zájem zvýšit si kvalifikaci.

Obyvatelé místní části Žilina pořádají akce pro děti i dospělé

5. října 2011 0:18 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Zatímco starší obyvatelé místní části Žiliny mají za sebou krásný výlet na Hostýn, pro děti připravil osadní výbor o víkendu Drakiádu. A ti, kteří neměli připraveného draka nemuseli být smutní, že přijdou o podzimní zábavu, organizátoři totiž na ně mysleli a draky tady měli nachystané k prodeji.

Provizorní mosty v Novém Jičíně se nahrazují novými

4. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Mosty, které v Novém Jičíně zničila v roce 2009 Blesková povodeň, se rekonstruují. Nový most už nahradil provizorní přemostění Na Poříčí v městské části Žilina a finišuje se i na lávce v Bludovicích. Poslední v řadě zničených mostů je U Jezu. Tady byl demontován most dočasně zapůjčený Správou státních hmotných rezerv a práce jsou na počátku.

V Novojičínském divadle jsou připraveni na další sezónu

4. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Léto je nenávratně pryč a nová divadelní sezóna je už v plném proudu. Novojičínské Beskydské divadlo, které o prázdninách prošlo drobnými stavebními úpravami, je už ale připraveno pozvat vás na novou divadelní sezónu.

Novojičínský Ondrášek zkoušel v chorvatském Zaostrogu

4. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Pěvecký sbor Ondrášek už po desáté vycestoval na letní soustředění k moři. Letos letní ondrášovská škola probíhala v chorvatském Zaostrogu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více