Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Letošní rok byl vyhlášen Rokem dobrovolnictví

3. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V jeho rámci se uskuteční 3. listopadu ve 12 městech naší republiky průvody s doprovodnými akcemi. Kde, kdy a s jakým programem nám prozradí Dagmar Hoferková, vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Ostrava a patronka letošního Roku dobrovolnictví.

Mendelova střední škola se pustila do dalšího projektu v Novém Jičíně

1. listopadu 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Klimatické změny, jejich příčiny a důsledky byly hlavním tématem projektu Mendelovy střední školy, která v rámci něj spolupracovala s organizací Člověk v tísni a partnerskými školami v Rakousku, Polsku a na Maltě. Do projektu se zapojila i městská knihovna, a proto se dílčí část projektu mohla přenést ze Šenova do Nového Jičína.

Novojičínský Ondráš koncertoval s Chrudimskou komorní filharmonií

31. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Krásné a nezapomenutelné zážitky si z Beskydského divadla odnesli návštěvníci koncertu pěveckého sboru Ondráš. Ten si pozval ke spolupráci Chrudimskou komorní filharmonii a také chrudimský pěvecký sbor Slavoj, který letos slaví neuvěřitelných 155 let svého trvání.

Skauti z Nového Jičína slavili 100 let v novojičínském divadle

27. října 2011 0:10 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Krásné sté narozeniny slavili novojičínští skauti před několika dny. Narozeninové přípravy zahájili už na jaře a slavit se začalo na novojičínské slavnosti.

Novojičínská Gema nabízela řadu učebních i studijních oborů

27. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Už 19. ročník přehlídky středního školství s nabídkou oborů vzdělávání s výučním listem nebo maturitní zkouškou pro příští školní rok proběhl v minulém týdnu. Zúčastnilo se jej něco málo přes 1300 žáků, rodičů a učitelů.

Novojičínský Trojlístek slavil 80. narozeniny svého působení

27. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Své 80. narozeniny slaví v letošním roce mateřská škola Trojlístek na ulici Komenského. Na oslavách nechyběla řada hostů, ale ani kamera TV Polar.

Cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic zřejmě bude

26. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Na novojičínské radnici jednali členové svazku obcí Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice o návrhu Správy železniční dopravní cesty. Ta se rozhodla obcím pozemky a stavební objekty po zrušené železniční trati pronajmout. S tímto návrhem svazek souhlasí a zvažuje také brzký odkup.

Nový Jičín zpřísňuje podmínky za platby komunálního odpadu

24. října 2011 2:13 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Město přistoupilo ke zpřísnění podmínek platby za komunální odpad. Hlavním důvodem je narůstající počet těch, kteří se snaží využívat vyhlášku v neprospěch města. Její aktualizované znění začne platit od 1. ledna příštího roku.

Lagunáři Nový Jičín hostili Středoevropský pohár mládeže v plavání s ploutvemi

22. října 2011 0:45 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Novojičínští lagunáři hostili Středoevropský pohár v plavání s ploutvemi. 140 plavců z Polska, Slovenska, Zlína a Nového Jičína soutěžilo o body, jejichž konečné sčítání proběhne v prosinci ve Zvolenu a vítěz získá křišťálový putovní pohár.

Dopravní nehoda kamionu v Novém Jičíně

21. října 2011 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

V úterý v noci havarovalo nákladní vozidlo v Novém Jičíně. Řidič při průjezdu ulicí Revoluční nezvládl řízení, převrátil se na bok a následně se sesunul ze srázu na zaparkované vozidlo. Naštěstí nebyly zraněny žádné osoby.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více