Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hasiči s policisty zachránili v Ropici tři muže z hořícího objektu

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci na čtvrtek 4.3.2010v obci Ropice (okres Frýdek-Místek) u požáru rodinného domku s přístavkem. Z hořícího přístavku hasiči vytáhli ve spolupráci s třineckými policisty tři dospělé muže. Muži se nadýchali zplodin hoření, hasiči je předali rychlé záchranné službě a zachránění skončili v nemocnici.

Během rána už došlo k pěti dopravním nehodám

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Od 05.00 hodin mají policisté průběžně oznámeno již několik dopravních nehod. Většinou se jedná o střety osobních vozidel, jejichž řidiči nedodrželi bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem, nebo nepřizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky). Zatím naštěstí nedošlo ke zranění osob, "pouze" ke škodám na majetku.

Na Frýdecko-Místecku se ve venkovním bazénu topilo dítě

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Záchranná služba byla ve čtvrtek 4.3. před polednem informována o tonoucím dítěti v obci Baška. Na udanou adresu byla okamžitě vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Frýdku-Místku.

Na utkání FC Baník Ostrava a FK Baumit Jablonec hořelo

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

7.3.2010 proběhlo na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích fotbalové utkání mezi mužstvy FC Baník Ostrava a FK Baumit Jablonec. K zajištění veřejného pořádku v souvislosti s konáním fotbalového zápasu byli nasazeni policisté pořádkové, dopravní služby, ale též kriminalisté. Mezi nimi také kriminalisté, specializující se na prověřování tzv. diváckého násilí.

S prorektorem VŠB-TU Ostrava o nejrozsáhlejším veletrhu pracovních příležitostí

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem, Jaromírem Gottwaldem, prorektorem pro rozvoj VŠB-TU Ostrava, organizátorem a garantem projektu Kariéra 2010, si budeme povídat o nejrozsáhlejším veletrhu pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji, který bude zahájen zítra, tedy v úterý 9. března na Vysoké škole báňské, Technické univerzitě Ostrava.

Chodec vstoupil na železniční přejezd před nákladní vlak

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Dne 8.3.2010 kolem 16.10 hodin došlo ve Vratimově (mezi ulicemi Sumínova a K Závorám) u železničního přejezdu ke střetu nákladního vlaku s mužem. Ten utrpěl v důsledku sražení vlakem sdružená mnohačetná poranění a z místa události byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více