Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Představujeme vám další psy a pejsky z orlovského útulku

7. listopadu 2011 5:54 | Orlová | Richard Kutěj

V orlovském psím útulku je opět plno a spousta psíků čeká na své nové páníčky. Informace o útulku můžete on-line sledovat také na zajímavě udělaných internetových stránkách www.utulek-orlova.wbs.cz

Orlovský klub badmintonu se připravuje na Mezinárodní turnaj juniorů

7. listopadu 2011 5:50 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský badminton nyní zažívá poměrně dobré období. Hráči dosahují pěkných výsledků a velký zájem je také mezi malými adepty tohoto sportu. Orlovský klub nyní ale žije hlavně přípravami na velký mezinárodní turnaj juniorů, který se ve městě bude konat od 17. listopadu.

Navštivte Filmový festival zimních sportů v Orlové

5. listopadu 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Špičkové filmy s tématikou zimních adrenalinových sportů a navíc také besedu se světoznámým mořeplavcem Richardem Konkolskim. To vše nabídne Filmový festival zimních sportů, na který jsou všichni zváni v sobotu 5. listopadu do Domu kultury města Orlové.

Muž cestoval 7 let po světě autostopem

4. listopadu 2011 8:54 | Orlová | Richard Kutěj

Celých sedm let putoval autostopem po zemích jako Nový Zéland, Austrálie nebo Indie netradiční cestovatel Roman Vehovský. Po svém návratu domů o všem napsal knihu a nyní se o zážitky z cest podělil také na besedě, kterou uspořádala orlovská knihovna.

Podzimní prázdniny v orlovské Spirále

3. listopadu 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Dva dny plné her, soutěží i výrobu draků zažily děti, které podzimní prázdniny trávily v Klubu Spirála. Akce tak navazovala na již tradiční příměstské tábory, které toto zařízení Domu dětí a mládeže pravidelně pořádá.

Svaz postižených civilizačními chorobami uspořádal turnaj

31. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Celkem devět družstev z celého Karvinska se sjelo do Havířova na velký turnaj v bowlingu. Sportovní den uspořádal Svaz postižených civilizačními chorobami už potřetí. Na vítěze čekal putovní pohár.

Orlovská umělecká škola završila oslavy svých 80 let

31. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Mezinárodním koncertem tří partnerských škol vyvrcholily oslavy osmdesáti let Základní umělecké školy J. R. Míši. Společně zde vystoupily děti z Orlové i jejich kamarádi z uměleckých škol ve slovenských Vrútkách a polském městě Rydultowy.

Paní Kožuszníková z Orlové oslavila 100 let

27. října 2011 0:03 | Orlová | Richard Kutěj

Krásných sto let se 19. října dožila paní Vlasta Kožuszníková, která nyní bydlí v zařízení pro seniory Vesna v Orlové. Jubilantce přišli popřát také zástupci města.

Nová legislativa umožní lépe kontrolovat, čím lidé topí

26. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Znečišťování ovzduší těmi, kdo doma topí neekologickými palivy, je v současné době opět aktuální otázka. Nynější legislativa neumožňuje dostatečné kontroly a města tak v této oblasti nemají potřebnou páku, jak tyto problémy řešit. To by se ale v blízké budoucnosti mohlo změnit.

Hospodská rvačka v Orlové skončila tragicky

24. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Osm až šestnáct let vězení hrozí jedenapadesátiletému muži z Orlové, kterého policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. K tragédii došlo v úterý kolem čtvrté ráno při rvačce před restaurací Šatlava, po které zůstal mrtvý sedmačtyřicetiletý muž.

Komerční sdělení více

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.


innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

Více