Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Polar Orlová v kabelové televizi UPC digitálně

24. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Výrobce městského televizního vysílání - TV POLAR a provozovatel kabelové sítě - UPC ČR, uzavřely smlouvu o šíření programu POLAR Orlová také v digitální kabelové síti DVB-C, tedy přes tzv. set-top-boxy.

Na 15. ročník Orlovské piruety přijelo 170 závodníků z Česka a Slovenska

20. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Špičku českého žákovského a juniorského krasobruslení přivezl již 15. ročník závodů Orlovská pirueta. Akce už má své jméno a účastnilo se jí okolo 170 závodníků z celé České republiky i ze Slovenska.

Lubomír Otisk, známý orlovský sportovec a kaktusář, oslavil 85. narozeniny

20. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Krásné životní jubileum 85 let oslavil letos v plné síle známý a dlouholetý orlovský sportovec a kaktusář, pan Lubomír Otisk. Ten i ve svém věku nepolevuje ve svých aktivitách. Dodnes chodí pravidelně hrát svůj oblíbený tenis a věnuje se naplno i svému pěstitelskému koníčku.

V Orlově se konal gospelový workshop pod vedením Lizy Littau

19. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Známá dánská gospelová zpěvačka a lektorka Liza Littau přijela o víkendu do Orlové, aby zde vedla třídenní gospelový workshop. Ten pořádal v Husově domu zdejší sbor Keep Smiling Gospel a účastnili se ho gospeloví nadšenci z Orlové, ale i dalších míst naší republiky.

Obchodní akademie představila novou multifunkční tělocvičnu

17. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Zcela novou moderní multifunkční tělocvičnu slavnostně otevřela orlovská Obchodní akademie. Nové sportoviště budou využívat nejen studenti školy, ale bude také sloužit orlovské veřejnosti při nejrůznějších aktivitách.

V Orlové se konal Den sociálních služeb

15. října 2011 0:22 | Orlová | Richard Kutěj

Několik organizací a sdružení, které nabízejí služby především v sociální oblasti se představilo na Dni sociálních služeb v Orlové. Ten se konal v centru u městského úřadu a akce zaujala mnohé kolemjdoucí.

Orlovští hasiči cvičili záchranu obyvatel zařízení pro seniory

12. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Několik hasičských jednotek vyjíždělo do areálu zařízení pro seniory Altnheim. Prohnalo se tam tornádo, způsobilo požár a hasiči tak měli spousty práce s hašením a evakuací tamních obyvatel. Naštěstí to ale tentokrát bylo jen cvičení, které prověřilo hasičské jednotky z Orlové a okolí.

Orlová má nové zařízení pro výuku bojových sportů

11. října 2011 8:51 | Orlová | Richard Kutěj

V Orlové se podařilo vybudovat zcela nové moderní zařízení pro výuku bojových sportů. Patří zdejšímu klubu HP Martial Gym. Zařízení je určeno pro všechny zájemce všeho věku, kteří zde chtějí trénovat bojová umění jak na sportovní úrovni, tak pro zlepšení vlastní fyzické kondice.

V Plavecké soutěži měst si Orlová vyplavala 4. místo

11. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Už 20. ročník Plavecké soutěže měst probíhal tento týden v mnoha městech naší republiky, mezi kterými nechyběla ani Orlová. Veřejná plavecká soutěž je otevřená pro všechny obyvatele města všech věkových kategorií. Orlová letos ve své kategorii měst do 50 tisíc obyvatel skončila na 4. místě.

Orlovští senioři z Pohody sbírali staré mobilní telefony

11. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Staré mobilní telefony sbírali obyvatelé a personál orlovského zařízení pro seniory Pohoda. Mobily teď posloužily v rámci velké dobročinné akce pro africká zvířata a přírodu, kterou pořádá také ostravská ZOO. A lidé z Pohody se tak do ZOO vydali na výlet v rámci oslav Dne seniorů.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více