Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Situace v orlovském hokeji se konečně ujasnila

21. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Situace v orlovském hokeji je konečně zcela jasná. Ještě minulý týden se jednalo o tom, že by se do Orlové vrátil druholigový tým. Na počátku tohoto týdne ale jednání skončila. Orlová uvidí krajský přebor a druhá liga bude definitivně v Karviné. Oba týmy ale budou spolupracovat.

První sraz veteránů v Orlové přilákal spoustu účastníků i diváků

21. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Nádherné staré motocykly i automobily několika značek zaplnily v neděli Staré náměstí v Orlové a získaly si obdiv všech, kteří si tuto událost nenechali ujít. Šlo o sraz a jízdu veteránů, kterou pořádalo sdružení Václavka.

4. ročníku Orlovského běhu za zdravím přálo počasí

21. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Výborné počasí a stovky spokojených Orlovanů, kteří si vyrazili zasportovat. Takto vypadala atmosféra již 4. ročníku Orlovského běhu za zdravím, který se konal v prosluněném nedělním odpoledni.

Nová budova orlovské městské policie je šitá na míru jejím potřebám

20. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Od 1. září funguje orlovská policie v nové a moderní policejní budově v části Poruba. Nová policejní budova nabízí nejen kvalitní a potřebné podmínky pro práci police. Její prostory vycházejí vstříc i lidem, kteří potřebují čas od času vyhledat pomoc policie při řešení nejrůznějších problémů.

V Orlovském domě kultury opět začínají taneční kurzy

15. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Vzpomínáte na to, jak jste chodili do tanečních? První taneční krůčky i kurz společenského chování. To vše nabízejí taneční kurzy pro mládež i dospělé, které právě nyní začínají v domě kultury svou další sezonu.

Orlovský klub Futra zahájil novou klubovou sezónu

15. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Klub Futra zahájil další koncertní sezonu a je se na co těšit
Orlovský klub Futra úspěšně vstoupil do další klubové koncertní sezony. Zahájil ji koncert amerického písničkáře Ryana Harveyho a domácí kapely Tyranie identity. Futra i nadále hlásí podzim nabitý kulturou nejen pro mladé lidi.

Chodníky v centru Orlové procházejí rozsáhlou rekonstrukcí

12. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Velkou rekonstrukcí nyní procházejí chodníky v centru Orlové na Masarykově třídě. Jde již o 2. etapu úprav chodníků v této části města a skončit by měla na konci měsíce října.

Studenti Gymnázia a SOŠ Orlová se přihlásili do projektu Leonardo Da Vinci

12. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Leonardo Da Vinci se jmenuje projekt, který právě odstartoval na orlovském Gymnáziu a střední odborné škole. Studenti vyjedou na zahraniční praxe do Německa a na Slovensko. První den projektu začal recesistickou akcí, kde studenti představovali své názory na povolání, která jsou podle nich nejlepší, nejprestižnější, nejlépe placená, nebo jim zkrátka přísluší jiné z "nej".

Výstava k 10. výročí Klubu prátel staré Orlové

12. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Plných 10 let již pracuje Klub přátel staré Orlové, který se zabývá historií našeho města. Členové klubu připravili k výročí velkou výstavu plnou historických materiálů a dalších artefaktů, kterou mohou zájemci shlédnout do 30. září v prostorách domu kultury.

1. ročník Picnic Skate Contest v Orlové

8. září 2011 10:01 | Orlová | Richard Kutěj

Mnohdy špičkoví skateboardoví jezdci z Orlové, ale také z okolních měst, přijeli předvést své umění na 1. ročník závodů "Picnic Skate Contest". Závody pořádal Skate klub Orlová, který tak chtěl přispět nejen k popularizaci tohoto sportu ve městě.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více